Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / 3 / 0
Ruletka: jest ryzyko pogłębienia się negatywnych stanów
U mnie tak właśnie było
Że mnie złożyło
I depresję przywróciło
  • 5 / / 0
04 sierpnia 2024yoshi420 pisze:
U mnie brak interakcji - biorę paroksetynę 20mg i pregabalinę 2x 75 mg i do tego medyczna mj. Leki działają jak trzeba.
Dla mnie mj przymula działanie pregabaliny. Znacznie lepiej działa, jak się odstawi. Więcej chęci do działania i wcześniejsze wstawanie.
  • 665 / 173 / 0
Pewne jest jedno, konopie nasilają działanie wszelkich leków psychotropowych i zazwyczaj vice versa. Mając pierwszeństwo jako główny metabolit powodują kumulację leków w organizmie przez co leków potrzeba mniej by osiągnąć identyczny efekt terapeutyczny. Wyjątkiem mogą być ssri które działają bardzo silnie w obrębie serotoniny więc mogą poniekąd zmniejszać efekty psychoaktywne mj. Warto jednak zawsze dopytać w swojej klinice przez zastosowaniem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.