Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 41 / 9 / 0
07 kwietnia 2023Rs3mati pisze:
@5matrix rodzinny to mnie zna z tego jak na wakacjach chodziłem co tydzień/dwa po słoik xanow 2mg a przynajmniej przychodnia, ostatnio mi powiedzieli żebym szedł do psychiatry pomimo że od ostatniej recki długo minęło, tak sobie myślę żeby pójść do lekarza a nie na recepcję ale nie wiem czy coś to da xD
Jak lekarz chce "podkładkę" od psychiatry to mówisz mu, że masz wizytę za powiedzmy pół roku i wtedy doniesiesz. I idziesz wiadomo do lekarza, nie na recepcję z karteczką po dane benzo. Do tego czasu powinien pisać i "zapomnieć" do tego czasu o "podkładce". A jak ciągle żąda to mów, że doniesiesz. I tak w kółko:). A jak nagle powie ci, że nie przepisze to mów coś w stylu: "panie doktorze, tyle czasu mi pan już pisze to i tak już muszę brać". Szczególnie jak wcześniej długo pisał bez "podkładki" plus te około pół roku dodatkowo.
  • 1 / / 0
Sory ja tu nowy......jeszcze sie nie połapałem, dzięki za pomoc

Przechodząc do tematu...właśnie zarzuciłem Oxy i postanowiłem napisać post z prośbą o poradę, bo już czas nastał.

W tamtym roku, właściwie ponad rok temu skończyłem leczenie epizodu depresji było tritico trazodon i potem zmiana na aglomelatyne, trwało to kilka miesięcy ( u psychiatry którego mam właśnie za kilka dni) no i skończyłem leczenie rozstaliśmy sie z uśmiechem.
Postanowiłem po dłuższym namyśle, ze chce spróbować jakiś benzo, a najbardziej ciekawi mnie alprazolam- dlatego prośba bo tych tematów wątków milion, co powiedziec i jak to zrobić by oczywiście oprócz jakiś antydepresantow dostac chociaz 1opakowanie benzo???
używamy na forum nazw substancji czynnych + przeniesiono /Devixo
  • 41 / 9 / 0
Mówisz wprost, że masz czasem stany lękowe charakteryzujące się niewiadomo skąd pojawiającym się uczuciem lęku (lęk odróżnia od strachu to, że lęk to uczucie, którego nie można opisać i nie wiadomo skąd i jak się pojawia, natomiast strach jest określony i znamy jego źródło, znaczy wiemy czego się boimy), masz wówczas problem z łatwym wypowiadaniem się, ściska cię w gardle, serce przyspiesza, zaczynasz się pocić a czasem nawet trząść. Mówisz, że miałeś kiedyś w domu i brałeś w takich sytuacjach kiedyś kilka razy po 1 tabletce Afobamu z oznaczeniem 1 na opakowaniu (możesz przekręcić nazwę na np. Afobana) i po tym leku wszystkie objawy ustępowały. I prosisz o jedno opakowanie tego leku. Tyle. Jak to jednorazowa wizyta po zakończeniu leczenia- o czym zresztą wspomniałeś to nie mów czasem o depresji (jeśli jej nie masz) bo zacznie ci dodatkowo (albo tylko, bez żadnego benzo typu alprazolam, który cię interesuje) zapisywać leki prawdopodobnie z grupy SSRI.
  • 1954 / 256 / 0
@Alpaczek zrób tak jak ci napisał grzejnik.
ps
Czasami lepiej pójść prywatnie i zapłacić niż się pierdolić i czekać a łaskę frajera z nfz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.