Swoja droga macie tez tak czasami ze najlepiej dzialanie czujecie jak po prostu nic nie robicie? Gdy cos robie czuje oczywiscie wspaniale dzialanie opiatow ale najpiekniej jest jak po prostu zamkne oczy, puszcze muzyke czy cos
14 listopada 2025kamex pisze: W zasadzie dlaczego na syntetyki, półsyntetyki czyli też oksykodon rośnie szybciej tolerancja niż na morfinę, kodeinę
Chodzi o lipofilność? Siły działania nie licze, bo mówię o dawkach, które wg przelicznika są takie same jak morfina
W przypadku oksykodonu z tego co wiem bardzo szybko rośnie, jeszcze szybciej chyba na fentanyl ale nie miałem do czynienia tak żeby to samemu stwierdzić
Rośnie bo ludzie nie mają hamulca żeby powiedzieć sobie dość tylko jak mają dostęp to biorą codziennie coraz większe dawki coraz częściej. Tu nie chodzi o to czy szybko rośnie tylko jak zażywający używają tego środka. Skoro leczące się osoby potrafią na stałych dawkach kontrolować często ból- a słyszałem w aptece o narzekaniu na Oxydolor jak brakowało Oxycontinu bo ludzie dzielili tabletki 40/80 na pół skarżąc się na twardość Oxydoloru- czego się oczywiście robić nie powinno. Wiadomo, że w pewnych schorzeniach ból rośnie i dawka też, ale nie jest to równe z galopującą tolerancją na brak działania leku tylko brak działania euforycznego pragnących go uzyskać narkomanów. Takie moje zdanie co do wzrostu tolerki na oksykodon.
Otóż dawno temu przeczytałam tu na forum, że tabletek Oxydolor 10mg nie da się przerobić na iv przez wypełniacze. Udało mi się po długiej przerwie dostać tylko takie tabletki, a jestem amatorem strzykawek i teraz nie wiem co zrobić, nie chciałabym zmarnować tematu bo mam go niedużo.
Ktoś coś?
Pozdrawiam forumowiczów. ;)
teleport do ogólnego, nie zakładamy nowych wątków kiedy istnieje ogólny, nie uzyskamy w ten sposób szybszej odpowiedzi. /Merx
Z tego co pamiętam- choć niewiele razy przerabiałem Oxydolor do IV, praktycznie zawsze Oxycontin to tabletki 40 i 80mg przerabiają się całkiem dobrze na ciepło, 40stki chyba nawet lepiej niż 80tki z tego co pamiętam. Zależy również jaką dawkę tych tabletek 10tek chcemy przerobić, jak 4-5 tabletek to jeszcze ok, jak więcej to może być problem.
I proponuję dać przy tej metodzie 1,5-2ml na każdą tabletkę. 7-9ml (odejmując ten 1ml strat przy dawce 50mg) spokojnie idzie podać pompką 10ml czy nawet 20ml. Zresztą ja nigdy mniejszych nie używałem bo mam duże łapy i podawanie sobie pompką mniejszą niż 10ml było to dla mnie zawsze ogromnym problemem. W przypadku walenia w pachwinę nie robiło to aż takiego problemu, ostatecznie podałbym z problemami i pompką 5ml, natomiast jak kłułem łapy to strzykawka 5ml nie mieściła mi się w rękach, 10ml to było dla mnie minimum jak chciałem trafić za pierwszym razem.
Napisz jej dokładnie jak to zrobić z tym żelazkiem bo jeśli nigdy tego nie robiła to może sobie z tym nie dać rady albo coś spieprzyć. Będzie to również PROTIP dla reszty osób chcących pozbyć się wosku z tabletek.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.