- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Dopiero 20 lat skończyłem wtedy. Byłem w ciągu na kodeinie - 750 mg (Antidol) - jednak akurat życie zmusiło mnie do przerwy 2 tygodniowej. W końcu mnie przycisnęło. Wtedy dorwałem tabletki z trampkami. Nie pamiętam dokładnej dozy, ale ekstrakcja wyglądała łudząco podobnie do izolowania kody od paracetamolu z preparatów zawierających owe substancje. Wrzuciwszy już tramadol poszedłem po kodeinę, bo było mi mało. Po drodze wstąpiłem do znajomego po bakanie i od razu tyfytyfy. Jak mnie pamięć nie myli robiłem wtedy detoks od wszystkiego, więc nie paliłem także drugi tydzień. Po powrocie na bazę CWE kodeinki i chlup, wtedy najlepiej się położyć na chwilę u mnie. Dostałem lęku, że jeśli zamknę oczy to ich już nie otworzę i walczyłem z całych sił z opadającymi powiekami. Starcie wygrałem, nie wiem co miałem do przegrania.
Ta sytuacja zraziła mnie do tego miksu.
Jeszcze robiłem drinka: kodeina + tramadol + amfetamina i pewnie mj. Tutaj wspomnienia mam lepsze.
Z uwagi na 1sze oraz na to, że nie mam dostępu do trampek, zostawiłem ten temat jak narazie.
Otóż najpierw koda, a potem tramal = koda już zeszła, tramal wchodził solo = brak mixu
Odwrotnie - tramal, po godzinie koda = ok. czuć było, ale wystarczyło pośpieszyć się z kodą, ledwie co 30 min, a nie godzina = nieprzyjemne drżenia i swędzenia. Miał ktoś tak?. Również wtedy te "zrywy" tuż przed zaśnięciem. Ogólnie bardzo sobie to połączenie chwaliłem, a potem kląłem, jak jeszcze nie zeszło, a musiałem iść spać.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata