Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2018 / 334 / 0
Nie wiem jak z dostępnością ale celowałbym w aurorę 22% delahaze
Pobudzenie na poczatku daje Gelato33 (top apteczniakod Cantourage) ale przechodzi w zamułę indykową z rozmachem (50%sativa)
Gorilla Glue of four20 także spoko.
Rozeznałbym się za s-labami bo te nowe są ponoć spoko (niektóre) a tam sporo odmian w tym sativ się pojawiło nowych
Osobiście wybrałbym aurorę 22% (delahaze na rc) jak mam ochote na sative zawsze wybieram a22 i zawsze zadowolony

napisane pod wpływem mac1 od four20
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 6 / 3 / 0
@max11 Polecam Aurora 22% Ghost Train Haze. Testowałem też Delahaze od Aurory, ale coś mi w tej odmianie nie pasowało, działanie jakoś mi nie podeszło (jak rozmawiałem z paroma osobami to też oceniali raczej negatywnie). Za to GTH cudowna odmiana, super sprawdza się na stosowanie w ciągu dnia. Osobiście mój faworyt jeśli chodzi o sativy.

@yoshi420 Gorilla Glue na mnie działa mega usypiająco. Szczególnie po 1,5-2 godzinach od zwapowania oczy już tak się kleją, że nie ma opcji żeby nie odcięło do spania. I to nie ważne o jakiej porze. Także osobiście nie poleciłbym jako "energetyczną" odmianę. Za to pod wieczór po ciężkim dniu wjeżdża fajnie :)

Aczkolwiek wiadomo, kwestia indywidualna. Na każdego będzie działać trochę inaczej, więc trzeba trochę potestować, aż znajdzie się swojego "faworyta" :)
  • 1 / / 0
Czy to jest normalna praktyka, że w aptece gość mi przepakowuje temat z oryginalnego opakowania do innego?
  • 2018 / 334 / 0
Czasem robią to na siłę na szczęście możesz zmienić apteke
^up dokładnie GTH jest najlepszą aurora22 dzięki za sprostowanie. Lepszą opcją jest GTH choć delahaze też okej (moim zdaniem). Pisząc o delahaze powyżej na myśli miałem GTH
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).