Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
13 listopada 2025Meteuszek pisze: W długi weekend na jeden strzał w 3 osoby udało się 350g zebrać. Także chyba sezon w pełni
Pomorskie
Słuchajcie mam do Was parę pytań:
1) Niedawno kupiłem działkę, po wyrównaniu, obsypaniu kompostem, posianiu trawy wyrosło mi kilkadziesiąt gatunków grzybów
W tym momencie zrodziła mi się myśl czy istnieje możliwość rozsiania grzybni? Próbował ktoś kiedyś? Warunki jak widać są, jestem ciekaw czy to jest możliwe.
2) Woda zalała mi prawie całego spota, 90% jest pod wodą, czy jeżeli woda ustąpi to możliwe że grzyby się pojawią w tych miejscach czy grzybnia zbutwieje itd?
PS Do kolegi wyzej, magic mushroom map i podmokle tereny.
Pozdrawiam i powodzenia!
Możesz se odpuścić, albo kombinuj dalej.
Moim zdaniem już za późno w taką porę, nie miałem szczęścia w takie zimno znaleźć, jeszcze.
Nie mam pojęcia jak wygląda pogoda w Kutnie, ale już ogryzki zbierzesz jak się uprzesz (albo byś musiał jeszcze kilka pól naraz obskoczyć, by zebrać więcej w ciągu jednego dnia).
Według mnie
Jak już znajdziesz spota
-Naucz się zbierać zarodniki
-Z czego zrobić baze dla zarodników
I kombinuj, żeby zwiększyć ich liczebność
-zagrzybione korki w nowe miejsca na znalezionym polu
Ale to w następnym roku we wczesnym sezonie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.