Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 34 / 3 / 0
Hej. Właśnie testuję Gelato 33 😁26%. Jest zacne,cudnie się czuję. Kocham 😁
  • 34 / 3 / 0
W aptece za przesypanie suszu do aptecznego pojemnika i dodanie kartki z receptą kosztuje 61 pln
  • 114 / 19 / 0
To chujową masz aptekę
adhibe rationem difficultatibus
  • 1422 / 377 / 2
+1 zmień aptekę, ja jak mi tak chcieli zrobić to żem wziął to w rękę wyśmiałem ich prosto w mordę, rzuciłem to im w ladę i wyszedłem mówiąc, że nie dam się w chuja robić.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 114 / 19 / 0
Dzisiaj mija 64 dzień jak jaram nieco ponad grama dziennie. Jestem bezustannie spizgany dłużej, niż walczyli powstańcy w Warszawie. Wydałem w tym czasie prawie 3K na palenie. W sumie pracuję zdalnie i jaram od rana, więc może można to trochę potraktować jako koszty uzyskania przychodu %-D.

Oczywiście moje gadanie parę tygodni temu, że kupię 30g i odłożę to było tylko głupie gadanie. Mogłem się tego spodziewać, a już wtedy miałem fest tolerkę. Teraz normalnie mogę spalić jointa z czystki i mógłbym grać w szachy. Ledwo smyra. Teraz wg dawnej propagandy powinienem zacząć brać heroinę, ale na szczęście mnie to nie dotyczy, bo już brałem %-D. Oczywiście to nie moja wina, obwiniam ministerstwo, kto to widział żeby wypisywać komuś na recepcie 10 działek dilerskich dziennie?

Ogólnie przyczyną takiego parcia na medyczne jaranie u mnie w tym roku jest fakt, iż jestem zmuszony zrobić dłuższą przerwę od połowy listopada. Przewiduje pół roku - rok, w związku z czym postanowiłem zamienić się w leniwy worek gówna na 2 miesiące. Czy było warto? Mi tam się podobało %-D. Mam jeszcze 3g, za parę dni urlop bez dostępu do mj, akurat będę miał możliwość zrobić cold turkey.

Miałem już wysoką tolerancję na mj ale poziom jarania czystej Sourdough w jointach jakby to było CBD. Ciekawe ile receptorów kannabinoidowych mają teraz moje neurony w porównaniu z normalnym człowiekiem %-D.
adhibe rationem difficultatibus
  • 84 / 8 / 0
To ostro lecisz. Ja od marca zakupiłem 45g we wrześniu uzupełnione o kolejne 45g i zostało mi na dzień dzisiejszy około 47g bez dupościsku. Da się? Da się.
  • 2006 / 332 / 0
Pojutrze wybieram się po receptę myślę jednak o aurorze 29% - z tego co widzę z dostępnością okej, czego nie powiem o MAC1. aurora 26% też ciekawa ale to hybryda 50/50 a ja potrzebuję silnej indici. Wezmę sobie ładny zapasik, żeby starczyło do końca roku. Nie wyobrażam sobie świąt/sylwestra bez S-tier skuna. Dodatkowo sobie wezmę pewnie trochę 420Pharma 22% jak nie będzie MAC1 (a wbrew "brakom" na ktomalek często i tak jest w aptekach) to zamiennie zawsze można na inne zioło czyli Gorilla Glue oba ta sama półka zresztą więc też pasuje.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 103 / 43 / 0
@Jezus Chytrus już wrzucałem zdjęcie z ceną takiego Jacka, niecałe 4e wychodził gram.
Zioło 20-25% średnio to koszt 4-5e ale to też zależy od firmy.
Koper od takich person jak Mike Tyson czy Wiz Khalifa to koszt jakieś 8-9e
Za 10e kupisz każdą odmianie jaka jest dostępna. Najmocniejsze odmiany w w tym momencie w aptece mają 36%THC np. Polar Pop i Space Cake.
Wrzuciłem zdjęcie moich ostatnich zakupów z przed dwóch dni.Trzy odmiany,dwie 30% i jedna 33%
Za 40g wyszło na złotówki 1050zl

Przy okazji chciałem też zdementować że niby Aurora wysyla do Polski odpad z niemiec.
Miałem Farm Gas ,mialem tez Sourdough i raczej niczym się nie różnił od Aurory z Polskiej apteki. Widzialem dużo zdjęć i recenzji na BudCare i recenzje się pokrywały z moimi obserwacjami.
Nie zaopserwowalem jakiejś faworyzacji itp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2006 / 332 / 0
Ale to @jezus_chytrus bodajże napisał ten farmazon, nie musisz dementować bo tutaj nikt go nie traktuje na poważnie (kilka stron wsteczniej pisał że palenie z apteki jest nienarkotyczne)

BTW z dobrych indic co jeszcze dostępne? Bo widzę te aurory 29% wyparły z rynku moje aurory20 a nawet Bakerstreeta brakuje. Jakieś indicy do polecenia poza MAC1 od four20? Btw MAC1 od Cauntrage także nie wiedzę że dostępne a chciałem porównać do 420.

Btw drogie te aurory 26/29 bo na dsc tak pisali?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 12669 / 2454 / 0
Zacytuj, albo zamknij japę. Lecisz na 15 już nicku, bo wcześniejsze zbanowane, ale ciebie wszyscy tu traktują poważnie.

Czyli 16zł za zioło to jednak nie jest utopia : )
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.