Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 227 / 30 / 0
@DobryWujas

Bede obstawał przy swoim, może to kwestia osobnicza ?
Tego nie wiem, i nie chodzi mi tutaj o przelicznik Ashton, tylko o obiektywne zażycie tego leku.
I choć nie jestem od niego uzależniony, to z chęcią kupiłbym sobie z jedno, dwa opakowania.
Niestety nie mam recepty... :(
A szkoda.
Pozdrawiam,
Młody człowiek
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 13 / 2 / 0
30 września 2025Non pisze:
09 lutego 2024boller pisze:
@WALLSTREET ostatnio jadłem te benzo i o ile po tym zaśniesz i będziesz miał nawet lekkie problemy z równowagą jak po alkoholu to żadnych efektów rekreacyjnych jak np. w klonazepamie.
Jeśli miorelaksacja, lekkość bytu, gumowe ścięgna, euforia połączona z dodatkiem przeciwlękowej komponenty NIE jest rekreacją, a Klon, który działa gdzieś w lekko w tle JEST to ja już kurwa sam nie wiem, czym jest wg. Was "rekreacja" po benzo...

BTW Estazolam choodzi za mną od kilku miesięcy i MUSZĘ go zdobyć. Resztę już próbowałem i to ostatni element do kolekcji.
Ty chyba nie wiesz co to reakcja osobnicza. Na jednego 2mg klona zadziała tak euforycznie, że będzie czuł się niezniszczalny i ogólnie bardzo zadowolony z działania a inna osoba po 0,5mg będzie ospała i uważała, że klon nadaje się jedynie do spania. Znowu ta osoba co po "dwójce" klona będzie czuła euforię po 0,5mg czy 1mg alpry będzie ospała i stwierdzi, że to jedynie działa nasennie a ta co po 0,5mg klona chodzi ospała po 1mg alpry będzie się czuła bosko.
Zrozumcie, że nie ma dwóch takich samych organizmów i na każdego każdy lek może działać inaczej.
Dlatego dyskusje czy kłótnie czy jedno benzo działa na kogoś super a inne np. jedynie w tle a na drugiego na odwrót nie mają sensu.
Trzeba pisać o swoich odczuciach biorąc dane benzo czy inny lek a nie wmawiać komuś, że na mnie działa tak to na ciebie musi tak samo. Przecież to bez sensu.
16 września 2025stuk pisze:
10 mg do snu żebym poszedł to duża dawka?
Kilka razy za duża bez tolerki lub nawet z niską/średnią. Dawka nasenna to 1-2mg, max 4mg.

Proszę moda o scalenie postów.

scalono /Merx
  • 12 / / 0
@Up, true story.

Dodam, że znaczenie może mieć również kondycja w jakiej jesteśmy danego dnia. Wyspani, niewyspani, zmęczeni, co jedliśmy, braliśmy ostatnio. Na mnie estazolam potrafił w przeróżne sposoby działać. Od euforii po zamułę i odcięcie emocjonalne. Ale nigdy mnie nie uśpił za bardzo. Ale zawsze warto z redbullem, czy kawą. Chyba dziś sobie zapodam, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
  • 1498 / 25 / 0
14 października 2025Mariano88 pisze:
30 września 2025Non pisze:
09 lutego 2024boller pisze:
@WALLSTREET ostatnio jadłem te benzo i o ile po tym zaśniesz i będziesz miał nawet lekkie problemy z równowagą jak po alkoholu to żadnych efektów rekreacyjnych jak np. w klonazepamie.
Jeśli miorelaksacja, lekkość bytu, gumowe ścięgna, euforia połączona z dodatkiem przeciwlękowej komponenty NIE jest rekreacją, a Klon, który działa gdzieś w lekko w tle JEST to ja już kurwa sam nie wiem, czym jest wg. Was "rekreacja" po benzo...

BTW Estazolam choodzi za mną od kilku miesięcy i MUSZĘ go zdobyć. Resztę już próbowałem i to ostatni element do kolekcji.
Ty chyba nie wiesz co to reakcja osobnicza. Na jednego 2mg klona zadziała tak euforycznie, że będzie czuł się niezniszczalny i ogólnie bardzo zadowolony z działania a inna osoba po 0,5mg będzie ospała i uważała, że klon nadaje się jedynie do spania. Znowu ta osoba co po "dwójce" klona będzie czuła euforię po 0,5mg czy 1mg alpry będzie ospała i stwierdzi, że to jedynie działa nasennie a ta co po 0,5mg klona chodzi ospała po 1mg alpry będzie się czuła bosko.
Zrozumcie, że nie ma dwóch takich samych organizmów i na każdego każdy lek może działać inaczej.
Dlatego dyskusje czy kłótnie czy jedno benzo działa na kogoś super a inne np. jedynie w tle a na drugiego na odwrót nie mają sensu.
Trzeba pisać o swoich odczuciach biorąc dane benzo czy inny lek a nie wmawiać komuś, że na mnie działa tak to na ciebie musi tak samo. Przecież to bez sensu.

Kolego, korespondujesz z ex-moderatorem tego działu i tak się składa, że zarówno dział Depresantów jak i Opio jest mi znany od podszewki. Zadałem pytanie dosadnie, czym jest dla Was "efekt rekreacyjny", ponieważ z aptecznych BZD jadłem wszystkie, prócz Estazolamu (Nitrazepam nawet mnie nigdy nie interesował, ale pamiętam np. czasy, gdy dostępny był jeszcze Tetrazepam), więc proszę, nie imputuj braku wiedzy, bo się możesz pośliznąć.
Pytanie brzmi: czym jest rekreacja po benzodiazepinach według Waszych OSOBNICZYCH odczuć.
- uczucie niezniszczalności?
- gadatliwość / zanik lęku, który przypomina twn po lekkim upojeniu Etanolem?
- komponenta miorelaksacji?
- amnezja następcza?
- podkład z BZD pod Kodę / MRPH / Oxy? Jeśli tak: jakie BZD według waszych OSOBNICZYCH odczuć działa jako debeściak?
- Poczucie zmiany percepcji czasu?
- komponenta nasenna?
- to, że łapy Ci się nie trzęsą, gdy jesz zupę łyżką?

Serio pytam. Bo dla mnie 20mg klona / 10mg Alpry nic nie wnosi.
Ale już 36mg i wzwyż Bromazepamu / 100mg Diazepamu / 100-200mg Temazepamu są idealne i spełniają KAŻDY wymóg.

Królem jest oczywiście Bromazepam i tu nie ma o czym dyskutować...

RC nigdy nie jadłem, nie chcę, nie znam.
Mówię o wyłącznie tych aptecznych.
  • 946 / 294 / 5
@Non Do zestawu brakuje ci już chyba tylko midazolamu.
Przy tak dużych dawkach przestaje się czuć działanie, dopiero miksy i jeszcze większe dawki pozwalają czuć miorelaksację i całkowity zanik lęku. Ale znacząco lepsze działanie jest po 1mg clona bez tolerancji niż walenie tak chorych dawek.
Zejdź chociaż do tej dwójki, zobaczysz, będzie lepiej.

PS
Proszę powstrzymaj się od wstawek takich jak w twoim pierwszym akapicie, nic nie wnoszą i będą usuwane.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.