Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 358 / 106 / 2
Łódzkie podejście kolejne - jest jeszcze gorzej nie wiem co sie odpierdala! Tak pięknie pada a sezon najgorszy w moim życiu chyba to jest niesamowite... Na miejscówkoach pełno Mycen i innych losowych pieczarek ale łysiczek co najwyzej pojedyncze sztuki. Nawet w suche jesienie nie było tak źle u mnie no ale bede probowal jeszcze za pare dni
  • 18 / 10 / 0
Dziś znowu około 150 sztuk więc u mnie utrzymuje się ilość zbieranych grzybów na wyjście, wysyp to nie jest ale parę ładnych okazów wpadło. I pytanko jak trafiacie na takie starsze już mega czarne okazy to zbieracie? Na zdjęciu przykład o jaki stan grzyba mi chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 14 / 3 / 0
Świętokrzyskie trzecia wyprawa w tym tyg.łącznie 140 sztuk myśle że jeszcze tydzien dwa i wysyp ;]
  • 839 / 108 / 22
Zbieram i takie, czarno-granatowe - też moc mają. PS. PIĘĘĘKNE foty!
  • 12 / / 0
22 października 2025WSCIEKLYAZOT2 pisze:
Czyli to normalne że czasem wyrosną tylko w jednym miejscu które wysępuje kilka km na kilka km? Mimo że równie dobrze inne łąki mogłyby też zaowocować, mieć dobre warunki dla nich. Dziwne , ja jestem z Beskidu Śląskiego i nic nie znalazłem, a to może nie najbliżej do do Beskidu Niskego, ale też góry podobny teren, oprócz marnych
psior i super kani to jednak łysic nie widzę. Gdzie znalazłeś, bardziej hale stoki, czy doliny?
Te grzyby ciężko znaleźć, nawet na potencjalnie sprzyjających warunkach, występuje rzadko, trzeba szukać.
Ja jeszcze nigdy nie znalazłem.
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.