Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12626 / 2442 / 0
GG to indica, a on chce sativę. Ten Jack Haze faktycznie byłby bardzo dobry, ale jak nie ma, to już ktoś sugerował inne haze i też powinno być dobrze.

Do Aspot można było przez formularz na stronie, a czy dalej można, to nie wiem, ale obstawiam, że tak.
  • 97 / 11 / 0
09 października 2025Ahanai pisze:
Trzeba się koniecznie umawiać przez ten formularz, czy można jakoś telefonicznie, albo wbić po prostu i zapłacić na miejscu?
Mnie się nigdy nie udało tam dodzwonić. Oni mają 10 minutowe wizyty, nie wiem jak w Rzeszowie, ale w Warszawie w soboty (musze sie tam bujnac pociagiem, wiec w tygodniu mi nie pasuje) jest w ciul terminów "na teraz", jak sie przyjdzie godzine przed terminem wizyty, to i tak jest duza szansa byc przyjetym od ręki. Mysle ze nawet jakby przyjsc po czasie to by nie robili problemow
adhibe rationem difficultatibus
  • 97 / 11 / 0
Wziąłem 10g aurory 29% oraz po 10g aurory 22% z obu odmian. Od jutra i tak musze zrobic 2 tygodnie przerwy, bo tematy powyzej 25% THC robia mnie jak susz CBD. Such is life
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 14 / 2 / 0
W związku z przewlekłym bólem kręgosłupa dostałam receptę na Pink Kush niedawno. Nie taka recepta załatwiona tylko faktycznie kilka leków przeciwbólowych przerabiałam najpierw z tym lekarzem. Działa jak marzenie. W porównaniu do wcześniejszych leków nie mam żadnych efektów ubocznych, a ból staje się na tyle znośny, że jestem w stanie przespać całą noc. Na mnie działa to idealnie - żadnej fazy. Tylko odcięcie od bólu.
  • 97 / 11 / 0
Proszę o scalenie. Albo nie, wszystko jedno ;)

Z tym CBD to oczywiście hiperbola, niemniej jednak tolerancja jest zdecydowanie gigantyczna.

Co zaś tyczy się tych sortów Aurory 22%%, to obie sativy pięknie wyglądają i pachną, mają też wyraźnie inne profile terpenowe. Z kolei Aurora 29% mam wrażenie, że wygląda lepiej, niż dwie dyszki tego tematu które miałem wcześniej. Tzn. wciąż jest tam sporo popcornu, ale są też większe topy, zważyłem największy i ważył 1.7g

Polecam ogólnie. Ghost Train Haze i Delahaze to grzech nie wziąć po 35zl/g (zanim co poniektórzy się zesrają w odpowiedziach, zaznaczę że mam na myśli "w polskich warunkach kupowania MM", nie w innych krajach, czy wyimaginowanych socjalistycznych utopiach itp.)

Pozdrawiam serdecznie
  • 97 / 11 / 0
Pytałem farmaceutki na temat zamieniania odmian i według tego, co powiedziała nie jest prawdą co pisali tu niektórzy na temat recept na MM, że musi być zrealizowana na konkretną odmianę. Farmaceuta ma prawo zamienić susz na dowolny inny, o ile ilość substancji czynnej nie jest większa, niż w oryginale. Dlatego mając receptę na Aurora 29% masz de facto możliwość wybrać dowolną odmianę dostępną w aptece.

Zapytałem czy oni wystawiają receptę farmaceutyczną na inną odmianę, czy jak to się odbywa, ale ona powiedziała tylko że musi zrobić jakąś piepierkologię z przeliczeniem substancji czynnej i wystawić to na osobnej fakturze/paragonie, ale że farmaceuta może zamieniać surowiec na inny słabszy
  • 12626 / 2442 / 0
Na lek z niższą dawką / mniejszą objętością zawsze można zamienić, choć niektórzy farmaceuci mogą się upierać, że nie można. Przepis jest znaleźć łatwo w razie czego.
  • 996 / 130 / 0
11 października 2025przekletykozisyn pisze:
Proszę o scalenie. Albo nie, wszystko jedno ;)

Z tym CBD to oczywiście hiperbola, niemniej jednak tolerancja jest zdecydowanie gigantyczna.
Próbowałes MAC 1 Cantourage?
Polecam bardzo. Wszystkie inne sativy działają na mnie max 3 godziny tak komfortowo, a tu pół dnia praktycznie 6-7 godzin.
Bardzo ładnie obniżył mi tolerke tylko z tego powodu, że zacząłem na nim jarać 3-4 razy dziennie a nie 5-7.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.