Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12622 / 2442 / 0
GG to indica, a on chce sativę. Ten Jack Haze faktycznie byłby bardzo dobry, ale jak nie ma, to już ktoś sugerował inne haze i też powinno być dobrze.

Do Aspot można było przez formularz na stronie, a czy dalej można, to nie wiem, ale obstawiam, że tak.
  • 96 / 11 / 0
09 października 2025Ahanai pisze:
Trzeba się koniecznie umawiać przez ten formularz, czy można jakoś telefonicznie, albo wbić po prostu i zapłacić na miejscu?
Mnie się nigdy nie udało tam dodzwonić. Oni mają 10 minutowe wizyty, nie wiem jak w Rzeszowie, ale w Warszawie w soboty (musze sie tam bujnac pociagiem, wiec w tygodniu mi nie pasuje) jest w ciul terminów "na teraz", jak sie przyjdzie godzine przed terminem wizyty, to i tak jest duza szansa byc przyjetym od ręki. Mysle ze nawet jakby przyjsc po czasie to by nie robili problemow
adhibe rationem difficultatibus
  • 96 / 11 / 0
Wziąłem 10g aurory 29% oraz po 10g aurory 22% z obu odmian. Od jutra i tak musze zrobic 2 tygodnie przerwy, bo tematy powyzej 25% THC robia mnie jak susz CBD. Such is life
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 13 / 2 / 0
W związku z przewlekłym bólem kręgosłupa dostałam receptę na Pink Kush niedawno. Nie taka recepta załatwiona tylko faktycznie kilka leków przeciwbólowych przerabiałam najpierw z tym lekarzem. Działa jak marzenie. W porównaniu do wcześniejszych leków nie mam żadnych efektów ubocznych, a ból staje się na tyle znośny, że jestem w stanie przespać całą noc. Na mnie działa to idealnie - żadnej fazy. Tylko odcięcie od bólu.
  • 96 / 11 / 0
Proszę o scalenie. Albo nie, wszystko jedno ;)

Z tym CBD to oczywiście hiperbola, niemniej jednak tolerancja jest zdecydowanie gigantyczna.

Co zaś tyczy się tych sortów Aurory 22%%, to obie sativy pięknie wyglądają i pachną, mają też wyraźnie inne profile terpenowe. Z kolei Aurora 29% mam wrażenie, że wygląda lepiej, niż dwie dyszki tego tematu które miałem wcześniej. Tzn. wciąż jest tam sporo popcornu, ale są też większe topy, zważyłem największy i ważył 1.7g

Polecam ogólnie. Ghost Train Haze i Delahaze to grzech nie wziąć po 35zl/g (zanim co poniektórzy się zesrają w odpowiedziach, zaznaczę że mam na myśli "w polskich warunkach kupowania MM", nie w innych krajach, czy wyimaginowanych socjalistycznych utopiach itp.)

Pozdrawiam serdecznie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.