Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 40 / 14 / 0
Biore od 3 miesięcy 2x 150 mg pregaby przez 1 miesiac sertraline teraz 2 miesiące 1x 150 wenlafaksyny i nie czuje żadnego działania nic ani skutków ubocznych ani pozytywnych psychol mi narazie nie chce zwiększać dawki mowi że musze wierzyć ze zaczną pomagać psycha nie chce zmieniać bo to jest top w mojej okolicy i otwarty na dialog dlatego co zrobić nalegać na zwiększenie dawek czy na zmiane na coś innego lecze sie na agarofobie lęk społeczny ataki paniki działania pregaby wgl nie czuję może coś przy 600mg na raz ale wydaję mi się ze to placebo ostatnio wziąłem 4x po 0.5 mg alprazolamu i tak dostałem ataku paniki w miejscu publicznym w tym tygodniu wziąłem baklofen doraznie i on mi pomaga ale psychol gada ze absolutnie mam nie brać baklofenu bo za młody jestem na to mam 25 lat nie wiem co robić :psycho:
  • 558 / 54 / 0
Wiara to w kościele na niedzielnej mszy. Po mojemu 150 mg to zdecydowanie za mało z takimi problemami. Jeśli chodzi o pregabę, to na nią szybko rośnie tolerancja i branie codziennie mija się z celem. Wiem, bo sam brałem. Doraźnie jak najbardziej. No i jest teoria, że hamuje działanie antydepresantów. Coś w tym jest, bo miałem podobne odczucie. Też brałem 600 pragiola i efectin 375. Ja robiłem tak. Pierwsza wizyta i escitalopram 10 mg. Od razu wiedziałem, że to dawka dla dzieci i od razu brałem 20 mg. Tydzień przed końcem leku, szedłem się zapisać na wizytę, bo mi się kończy lek. Podczas wizyty gadka, że brałem 10, żadnej poprawy i zacząłem brać 20 mg. Przy drugim leku zrobiłem to samo. Przy kolejnych ssri już mówiłem, że poproszę max, bo inne dawki to nie na moje problemy. Akurat miałem dobrego psycha i nie robił problemów. Jeszcze rzuć hasło, kilkanaście lat
ćpałem narkotyki i dopalacze, i nie życzę sobie takich małych dawek hehe.
  • 40 / 14 / 0
No własnie też tak myslałem co myslisz na wskoczenie na 2x 150 nie powinno byc jakichs nieprzyjemnosci skoro i tak nie działąją nie mam 75 a dopiero co u goscia byłem to nie bede znowu szedl
edit. czytalem badanie ze wenle od 225 w góre mozna nazwac snri, od dzis zwiekszam zobaczymy najwyzej się przekręce
  • 14 / / 0
O moim leczeniu pisałam już wyżej, ale teraz mam pytanie kompletnie z innej beczki. Czy ktoś wie jak dokładnie wyglądają badania na CHAD u psychologa? Jestem po pierwszej wizycie u pani psycholog i miałam badania na inteligencję. Układanie klocków, wskazywanie brakującego elementu na obrazku, wyjaśnianie pojęć itp. W listopadzie będę miała kolejną wizytę i chciałabym wiedzieć co teraz mnie czeka. Diagnozowana jestem pod kątem dwubiegunowości, ale ze skierowania nic nie wynika, a próbowałam znaleźć coś w internecie. Jeżeli pytam w złym temacie to proszę o przeniesienie
Ostatnio zmieniony 07 października 2025 przez xKrokusxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9431 / 1848 / 2
03 października 2025blau77 pisze:
Wiara to w kościele na niedzielnej mszy. Po mojemu 150 mg to zdecydowanie za mało z takimi problemami. Jeśli chodzi o pregabę, to na nią szybko rośnie tolerancja i branie codziennie mija się z celem. Wiem, bo sam brałem. Doraźnie jak najbardziej. No i jest teoria, że hamuje działanie antydepresantów. Coś w tym jest, bo miałem podobne odczucie. Też brałem 600 pragiola i efectin 375. Ja robiłem tak. Pierwsza wizyta i escitalopram 10 mg. Od razu wiedziałem, że to dawka dla dzieci i od razu brałem 20 mg. Tydzień przed końcem leku, szedłem się zapisać na wizytę, bo mi się kończy lek. Podczas wizyty gadka, że brałem 10, żadnej poprawy i zacząłem brać 20 mg. Przy drugim leku zrobiłem to samo. Przy kolejnych ssri już mówiłem, że poproszę max, bo inne dawki to nie na moje problemy. Akurat miałem dobrego psycha i nie robił problemów. Jeszcze rzuć hasło, kilkanaście lat
ćpałem narkotyki i dopalacze, i nie życzę sobie takich małych dawek hehe.
Pamiętam Cię sprzed kilku, kilkunastu lat. Wtedy pisałeś normalnie a teraz bredzisz. Widzisz ,że te.leki niewiele dają a zmieniasz je i szafujesz nimi więc zapytam - czy bierzesz pod uwagę, że to nie kwestia np serotoniny ? Drugie pytanie czy gadałeś się ? Badales hormony itd ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 40 / 14 / 0
Jednak stwierdziłem że poczekam miesiac na kolejną wizyte i powiem że chuja dają te leki zobaczymy co powie nie chce sam kombinowac.
@Stteetart A ty co myślisz co by mi lepiej pomogło badałem się fizycznie jestem zdrów jak ryba na terapie nie pojde bo przy ludziach mam lekkie ataki paniki a przy gadce w 4 oczy normalne ataki paniki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.