Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
Czy odczuwasz negatywne skutki palenia maihuany?
Nie, absolutnie żadnych
133
13%
Niewielkie i przechodzą po jakimś czasie od palenia
388
37%
Nie przechodzą, ale są niewielkie i mi nie przeszkadzają. Ganja daje mi więcej dobrego niż złego
137
13%
Nie przechodzą, przeszkadzają
41
4%
Tracę wątek, nie mogę się skoncentrować, nic mi sie nie chce
199
19%
Łapie doły i paranoje, mam zryty łeb, zamknijcie mnie!
142
14%

Liczba głosów: 1040

ODPOWIEDZ
  • 2292 / 395 / 0
Kreciles na cały dzień i pracowałeś zdalnie?
  • 16 / 1 / 0
Dziwna jest ta marihuana, jeśli chodzi o jej mechanizm uzależnienia. Z popalania okazjonalnego, przy odpowiednim środowisku, bez większych problemów dochodzi się do coraz częstszego palenia. Po jakimś czasie ustawiasz sobie każdy wieczór pod to. Dni się zlewają, a rytm tygodnia wyznacza załatwianie tematu. W pewnym momencie zdajesz sobie sprawę, że wsm nie odczuwasz fizycznych, negatywnych skutków tego, ale jednak coś siedzi w bani, że trzeba zajarać. Wiadomo, do pewnego momentu bawi takie życie, nieustannie na piździe, że nawet jak nie jarałeś kilkanaście godzin to jednak coś nadal czujesz xd. Dość ciężko to przerwać, na szczęście dobry ziomek mnie w tym wspiera. Każdemu życzę takich znajomych, co pomogą zaprzestać palenia, a nie będą szukali okazji do wypalenia kolejnej torby.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 1 / / 0
myślę, że duże znaczenie ma to od jakich emocji staramy się uciec
  • 16 / 1 / 0
To prawda, bo przy dużym stresie na co dzień daje wielkie ukojenie, tylko po czasie orientujesz się ile czasu ci spierdoliło przez jaranie i ogarnianie tematu, ale i tak masz to gdzieś, bo zbombienie się codzienne jest tego "warte".
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.