...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 568 / 54 / 0
Wg mnie nie ma racji bytu bo elektryki maja wlasnie mniej gównianych substancji przez co "palenie" może okazać się przyjemniejsze i stracisz motywacje, do tego bycie na duposcisku dłuższy czas przez redukcje dawek i kolejna nieudana próba gotowa. Jak chcesz rzucić to cytyzyna + szczera chęć rzucenia + pranie sobie mózgu jakie to palenie jest złe. Oglądaj filmy co fajki robią z ciałem, jakieś hujowe efekty, czarne płuca, mechanizmy uzależnienia, relacje ludzi co sobie poradzili, przeczytaj sobie tą książke Allena Carra, albo nawet czytanie tego tematu może mieć taki efekt. 250 stron najebane o tym samym, jest troche lektury. Byle nie pokładać nadziei w substancjach pomocniczych bo to głównie w głowie siedzi, to tak jakby alkoholizm benzosami leczyć i liczyć na cud. Cudów nie ma.
  • 362 / 97 / 0
Carr jest IMO przereklamowany i szczerze jestem zdziwiony ze w ogole niektorym to pomoglo.

A po sobie zauwazylem juz dawno, ze najgorsze sa pierwsze 3dni i pozniej chec zapalenia bardzo spada. No ale wiadomo, jak nie do kawy to do browara, lub do towarzystwa sie jednak wraca. O opiatach nie mowiac bo to juz w ogole jest perfect match.

Druga sprawa - nikotyna sama w sobie w dawkach zawartych w zwyklym papierosie wielkich szkod nie powoduje, a i pare zalet - obiektywnie, nie na zasadzie usprawiedliwiania nalogu - sie znajdzie.

Trzecia - ROA. No niestety wziewne jest zawsze najszybsze, (tak! min co prawda szybsze od iv ale jednak) do tego daje pewien zakres modulacji dzialania, dlatego proba przestawienia sie na gumy/plastry/tabake przewaznie jest niesatysfakcjonujaca dla palaczy. Aczkolwiek - na tej ostatniej spokojnie jestem w stanie wytrzymac tydzien bez/z pojedynczymi fajkami, co biorac pod uwage uzywanie beta ketonow tez zadnym szczegolnym osiagnieciem nie jest.

Co do stopniowego zmiejszania dawek nikotyny - smiem twierdzic ze nie tedy droga, poniewaz wg moich obserwacji kluczowa w przypadku nikotyny jest nie dawka a czestosc przyjmowania.
  • 23 / 3 / 0
Ja nie palę tradycyjnych papierosów już drugi tydzień leci. Po prostu mówisz sobie "dość. to jest koniec. Ten cholerny dym nie będzie mnie truł i dusił za pieniądze w dodatku, tylko na tym tracę" ja jakoś wytrzymuję. Da się da, choć na razie jeszcze czasem głód zaciągam kilkunastoma buchami z elektronika. Ale to tylko jak już mnie skręca na tradycyjnego peta. Da się da uwierzcie mi ja już dwa tygodnie bez nic nie paliłam, a jestem straszna narkomanka, także bierzcie ze mnie przykład.
  • 12 / 2 / 0
Ja tydzien temu rzucilem. 7 dzien mija, myslalem ze bedzie mnie ciagnac, ale bez problemu wytrzymalem. To nie jest tak ze sobie powiesz od teraz nie pale i koniec. To jest uzaleznienie psychiczne tylko. Wiec musisz miec motywacje + musisz wstrzasnac soba i sie opamietac.
Ja to zrobilem w taki sposob (az potem sie sam z siebie smialem, ale bylem dumny ze to zrobilem)
wypalilem ostatniego papierosa, patrze na paczke fajek, bylo tam jeszcze polowa paczki i wybuchlem wkurwiony na maksa - Ty skurwys... jebany, zjebales mi pol zycia, zdrowie, kasa i wiele innych problemow majacy wplyw na moje zycie, ciagly smrod, kaszel itd. Wkurwiony wzialem nozyczki i zaczalem ciac karton z fajkami mowiac - wypierdala.... z mojego zycia skurwysyn... i jeblem potem tymi pocietymi fajkami w kosz. To byla taka realna zlosc i rozladowanie emocji. Po tym poczulem sie taki szczesliwy ze to zrobilem i az mi ulzylo.
Jak na razie wytrzymuje. Jak zauwaze ze mysle o tym by zapalic to glosno mowie - wypierdal... z mojego zycia skurw... i szukam sobie zajecia i nie mysle o tym.
  • 4 / / 0
Ja przeczytałem książkę jak rzucić palenie i jakoś daje radę, polecam, jak się z dwa dni poświęci na przeczytanie to trochę się koduje.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.