Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 6 / 0
Moje leżą ponad rok i nic nie waniaje. N acetylocysteina śmierdzi zgniłym jajem.
  • 3 / / 0
Zapewne ci się rozstrzeliła któraś kapsułka i wali, kiedyś świadomie odłożyłem oderwane pół do pudełka to po paru dniach zapachy były dość podobne.
  • 73 / 2 / 0
To było do 10szt w opakowaniu, żadna nie pękła, za to każda zrobiła się grudą zbitą w kapsułce.

Doba w rozgrzanym samochodzie musiała swoje zrobić i padły, lecę już na nowym opakowaniu i działa i to dobrze w porównaniu do NALT, który to dawał efekt zerowy.

Od teraz mam złotą zasadę, suply, kapsułki itp zamówiam gdy nie panują upalne dni, tak dla pewności.
  • 47 / 3 / 0
Czy L-dopa z zieloną herbatą może prowadzić do downregulacji jeśli jest spożywana codzienne nie w dużych ilościach a nie ma się żadnej choroby związanej z dopaminą? Czy w takiej sytuacji lepiej raz na jakiś czas?
  • 14 / / 0
Koledzy, może głupie pytanie. Czy ta zielona herbatka na to by l dopa weszła tak jak trzeba musi być dopiero co zrobiona i cieplutka? Czy jak zrobię sobie wieczorem na ranek następnego dnia będzie gites?
  • 53 / 3 / 0
Dobra, zrobiłem resarch (w tym wątku nie ma konkretnych informacji) i wychodzi na to, że "najzdrowiej" jest to brać w dawce 150 - 300 mg wraz z 250 - 500 mg EGCG, pierwszą dawkę rano na czczo, drugą 6 godzin później. Suplementować przez cztery tygodnie po czym zrobić dwa tygodnie przerwy.
  • 1 / / 0
Przez rok nikt sie nie interesowal lewodopa?
przeczytalem caly dzial, ale sa tu glownie opisy po spozyciu ekstraktow supli - l-dope z suplementow nie biore pod uwage

mam dostep do aptecznej lewodopy+bensezaryd (madopar)

co moge dolaczyc, aby libido wyskoczylo na jeszcze wyzszy poziom?

Laczyl ktos lewodope z tongkat ali, kozieradka, zen szen (lub inne)?
jakie byly efekty?

Czy probowal ktos snifowac tabletke l-dopy? (madopar) albo mix z bupropionem?

Tylko pytam, chociaz wydaje mi sie ze to akurat dosc slabe pomysly ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.