Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Hej, mam nadzieję, że się zbytnio nie rozpisze...
Od 6.5 roku jestem uzależniona od alpry. Od 2021 roku przyjmuje pregabaline, obecnie w dawce 450 mg na dzień (rano 225 mg i wieczorem 225 mg).
Od lipca zabrałam się za odstawianie alpry, zaczelam schodzic z dawki 2.25 mg. W ciągu miesiąca obnizylam 3 razy dawki, pod koniec zeszłam z dawki 1.75 mg dziennie na 1.5 mg. I zaczęły się schody - doznałam silnych objawów abstynencyjnych... Na szczęście obyło się bez padaki. Niestety nie byłam w stanie wytrzymać objawów odstawiennych i po kilku dni wróciłam do dawki wyjściowej, czyli 1.75 mg alpry.... Niestety objawy odstawienne utrzymywały się dalej. W tym tygodniu 3 razy podbieralam między dawka ranna a wieczorna alpre po 0,25 mg... Niestety, nic nie pomoglo. Zdecydowałam wczoraj, że podwyzsze dawkę wieczorna o 0,25 mg (z 1 mg na 1,25 mg, rano biorę 0.75 mg).... Dalej odczuwałam objawy abstynencyjne!!!!! Postanowiłam dzisiaj, żeby zachować stabilne stężenie leku we krwi wprowadzę dawkę "popołudniowa"alpry.. , (zdecydowałam, że będę przyjmować te 3 dawki co 6h)... Rano 0.75 mg alpry + 225 mg egzysty, popołudniu (a raczej przed) 0.50 mg (bez egzysty), "wieczorem" (chodzi o godz 15-16) 0.75 mg alpry plus 225 mg egzysty. Może jeszcze za wcześnie, ale dalej czuje objawy odstawienne, które uniemożliwiają mi normalne funkcjonowanie. W poniedzialek idę do pracy i nie wiem jak będę w niej funkcjonować! Boje się, że dostanę padaczki i pracodawca zorientuje się że jestem uzależniona od benzo i wyrzuci mnie z pracy!!!! Zastanawiam się, czy nie rozbić pregabaliny na 3 dawki - rano 150 mg, popołudniu 150 mg i wieczorem 150 mg. Mam dosyć objawów abstynencyjnych które nie pozwalają mi żyć! Lekarza prowadzącego mam w pon o 19, niestety po pracy. Co polecacie?... Tak, wiem, że nadaje się na detoks szpitalnym, ale na razie nie mogę sobie na niego pozwolic. Przepraszam za chaos w poście, pisze powoli na telefonie i jestem pod wpływem emocji....
  • 117 / 4 / 0
Nocka zarwana na alfie.
Nie palę od 4h.
Kurewsko ciężko mi się oddycha, sprawia mi to spory problem. Często wzdycham.
Mam wrażenie, że poraziło mi mięśnie oddechowe.
Nerwica czy coś poważnego?
Edit zmierzyłem tempo oddechów i wyszło mi 7-8 na minutę
  • 878 / 208 / 0
Nic Ci nie będzie. I nie spamuj kurwa w sytuacjach kryzysowych. Naćpałeś się alfy i myślisz, że kurwa ważny jesteś. Ktoś może serio potrzebować pomocy.
  • 2002 / 121 / 0
02 lipca 2025Devixo pisze:
sprawdź, czy aby na pewno. ja na twoim miejscu teraz zapierdalał i szukał jakiejś innej osoby, która ma telefon i zasieg i cały czas by z toba była. uważaj bo DEPRESJA ODDECHOWA/PRZEDAWKOWANIE OPIO TO NAPRAWDE KUREWSKA RZECZ
Niby tak, ale jeśli jest w stanie pisać, znaczy nie jest źle. Wszystkie znane mi przypadki deprechy opio to była od razu odcinka, niebieskie usta, organizm walczy o każdy oddech. Jak ktoś może napisać “jestem w lesie” to raczej da radę.
  • 3 / / 0
04 listopada 2024tosieniedzieje pisze:
@OcpanyMotyl
Zszedłeś już z ciągu, czyy nadal lecisz z NEPEM? Jak to sie skonczylo, daj znac bo sie martwie,
zyje 10 miesięcy juz nie jem nepa jak widac po mojej nieobecności
ODPOWIEDZ
Newsy
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.