Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 355 / 96 / 0
Tylko wezcie moze pod uwage ze to co sie wytraci to bedzie freebase.
  • 7 / / 0
Pewnie ktoś napisze, że to logiczne. Ale ja napiszę tak od siebie- po przerobieniu tabletek vendal i dodaniu amoniaku nic się nie dzieje więc strata materiału. Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego z mst się udaje a z vendal nie? Nie mam dużej wiedzy chemicznej :) wiem tylko, że mst to siarczan morfiny a vendal to chlorowodorek morfiny.
  • 2001 / 121 / 0
Najprawdopodobniej nie masz Majki w roztworze. Nie wiem jaką technologię ma vendal, ale większość retardow ma jakieś zjebane matryce polimerowe, które utrudniają wyciągnięcie morfiny. Podstawą jest fizyczne naruszenie matrycy. Tzn, kruszysz tabletkę na “jebany pył”. Przydaje się moździerz. Możesz poszukać info o tym vendalu, być może użycie innego rozpuszczalnika (spirytus?) pomoże, alkohol rozpuszcza Majkę około 100 razy lepiej, ale być może rozpuści więcej syfu z tabletki, nie wiem, zależy pewnie od tego co przerabiasz.

Aha, i jak używasz amoniaku to zainwestuj w papierki lakmusowe. To jest roztwór buforowy, dodajesz krople, dwie, ph 7, a nagle przy trzeciej skacze na 12. Pilnuj żeby było 9, Majka się wytrąca momentalnie.
  • 1536 / 205 / 0
@jacok, 100x lepiej w spirytusie rozpuszcza się wolna morfina, a nie jej sól, niezależnie od tego, czy jest to siarczan, czy chlorowodorek.
Ogólnie, wolna morfina dobrze się rozpuszcza w rozpuszczalnikach niepolarnych, a jej sole w polarnych.
Twoja uwaga, że tabletki należy pokruszyć do stanu "jebanego pyłu", jest jak najbardziej słuszna. Wówczas cała (prawie) morfina da się wydobyć ze zniszczonego szkieletu polimerowego.
Pamiętajcie, dzieci, jest to b. ważne!
To prawie połowa sukcesu! No i staranność przy sedymentacji morfiny, po odfiltrowaniu masy tabletkowej.
Znacznie lepsze do przeróbki są tabletki o najwyższej gramaturze - 100 i 200mg, nie zawierają laktozy, która niestety rozpuszcza się w wodzie i jej resztki podczas suszenia wolnej morfiny, często ulegają karmelizacji.
Pamiętajcie ptaszyny - nie śpieszymy się i robimy wszystko starannie, wtedy musi wyjść!
Powodzenia misiaki i nie zabijcie się!
Łakomstwo zabija!
SD.
P.S. Czy przerabiamy siarczan, czy chlorowodorek, to nie ma absolutnie żadnego znaczenia.
Aha, jeszcze jedno: zalewanie bezwodnikiem pokruszonych tabletek, to skrajna głupota. Nawet nie chcę myśleć, co powstaje w wyniku reakcji bezwodnika z wypełniaczem tabletek. I jeszcze pakować to w instalację? Brr, aż mnie otrząsa.
Encore pozdrawia SD.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające