Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
Ja z około pół rocznego ciągu schodziłem ścinając dawki przez około 2/1,5 tyg i nie było to zbytnio problematyczne.
Piłem od 6 do 8 czubatych łyżeczek.

O wielee ciężej było z fenibutem.
  • 78 / 22 / 0
Miksował ktoś kratom z jaraniem? Bezpieczne połączenie?
  • 200 / / 0
05 sierpnia 2025wiaderk0 pisze:

Schodził ktoś z długiego ciągu ? Biore kratom już około 3 lat, wpierdoliłem już kilkadziesiąt kilogramów, wizja zejscia z niego troszkę mnie przeraża %-D
Ja w latach 2010 - 2014 też byłem zjadłęm kilkadziesiąt Kg, przez ponad dwa lata w ciągu bez dnia przerwy. Z dnia na dzień straciłem źródło i byłem zmuszony rzucić cold turkey. Nie było jakichś ostrych objawów fizycznych, jedynie psychicznie było ciężko. Anhedonia, obniżone samopoczucie i samoocena, gorszy apetyt i duże problemy z zasypianiem. Zastępowałem sobie kratom MJ aby było nieco lżej i po dwóch tygodniach nawet po tak długim ciągu nie chciałem wracać do kratomienia. Zejścia po maratonie alkoholowym są o niebo gorsze, zapewniam :)
Tylko ja nigdy nie brałem innych opio poza tramalem sporadycznie - nie miałem więc takiego problemu, że ciagnęło mnie do substytucji kodeiną czy czymś innym. Jak ktoś ma w CV cięższe opio, bierze kratom i chce z niego zejść to wyobrażam sobie, że to będzie gorsza sytuacja bo będzie ciągnęło do apteki po thicodin.
  • 207 / 69 / 2
23 lipca 2025wiaderk0 pisze:
Chłopaki i dziewczyny, na dniach mi wpadnie syropek na tapentadolu, czy klepnie jeżeli lece w ciàgu na kratomiku juz 3 rok ? %-D
oj, niestety nie brałem tapentadolu solo, ale wiem, że jest git do podbijania innych opio.

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1329 / 337 / 12
wczorajAmaszy pisze:
Miksował ktoś kratom z jaraniem? Bezpieczne połączenie?
Przez pewien okres czasu stosowałem jako booster do zioła w dawkach uznawanych za wysokie także jeśli mam pokusić się o refleksje to działa raczej tak samo jak przy innych opioidach tj bardzo sedatywnie i uspokajająco, przy jakiejś mocniejszej indice serio ciężko wstać z kanapy…

nie wiem natomiast czy nie następuje konflikt przy niższych dawkach kratomu dającego pobudzenie, tutaj mogłyby potencjalnie wystąpić niedogodności z podwyższonym ciśnieniem ale jakoś nigdy nie miałem z tym styczności
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.