Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5776 / 1184 / 43
Ostatnio przechodziłem odstawkę pregi. Tak, to prawda, dwa tygodnie to był istny horror.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 29 / 2 / 0
Czy ktoś wie jaka jest rozpuszczalność pregabaliny w wodzie?

Szukałem tabeli rozpuszczalności ale nie znalazłem.

Pregabalina jest bardzo stabilna w roztworze skoro nawet zażyta praktycznie nie ulega rozkładowi. Zastanawiam się więc nad rozpuszczeniem jej w wodzie i dawkowaniu na mililitry.
  • 334 / 100 / 2
Ej czy ma ktoś oprócz mnie problemy z nosem po pregabalinie? Ja gdy ją zażywam to mam jakiś odwrotny katar. Spływa mi ciągle jakiś syf z nosa do gardła i musze harczeć i to wypluwać... Jak nie biore to mi to przechodzi i jestem pewien że to sprawka pregaby. Chyba 1 posta w tym temacie znalazłem który opisuje taki efekt uboczny.
Zastanawiam się jak bardzo powszechne to jest bo na pewno nie jestem sam sądząc po tym że ktoś dawno temu tu pisał o tym samym. Zaczyna mnie to wkurwiać i przeszkadzać

Oczywiście mówie o normalnym zażywaniu doustnym a nie donosowym
  • 1088 / 304 / 2
@izopropylofenidat polecam konsultacje z lekarzem..
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.