Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5776 / 1184 / 43
Ostatnio przechodziłem odstawkę pregi. Tak, to prawda, dwa tygodnie to był istny horror.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 31 / 3 / 0
Czy ktoś wie jaka jest rozpuszczalność pregabaliny w wodzie?

Szukałem tabeli rozpuszczalności ale nie znalazłem.

Pregabalina jest bardzo stabilna w roztworze skoro nawet zażyta praktycznie nie ulega rozkładowi. Zastanawiam się więc nad rozpuszczeniem jej w wodzie i dawkowaniu na mililitry.
  • 334 / 100 / 2
Ej czy ma ktoś oprócz mnie problemy z nosem po pregabalinie? Ja gdy ją zażywam to mam jakiś odwrotny katar. Spływa mi ciągle jakiś syf z nosa do gardła i musze harczeć i to wypluwać... Jak nie biore to mi to przechodzi i jestem pewien że to sprawka pregaby. Chyba 1 posta w tym temacie znalazłem który opisuje taki efekt uboczny.
Zastanawiam się jak bardzo powszechne to jest bo na pewno nie jestem sam sądząc po tym że ktoś dawno temu tu pisał o tym samym. Zaczyna mnie to wkurwiać i przeszkadzać

Oczywiście mówie o normalnym zażywaniu doustnym a nie donosowym
  • 1094 / 305 / 2
@izopropylofenidat polecam konsultacje z lekarzem..
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 782 / 99 / 22
No dobra - 1800 mg wzięte. Chałupa posprzątana, coby tu jeszcze zrobić, bo nosi i mam chodzoną biegunkę :). Żartuję - nie przekraczam 600 mg na raz - jest w sam raz do stymulacji, pokochania życia i nie nosi. Szkoda pregi marnować na większe dawki - dysocjacji i haloonów nie doświadczyłem po 4 gramach.
  • 31 / 3 / 0
Pregabalina jest bardzo kapryśna jeśli chodzi o spożywanie posiłków. Wiadomo że spożycie posiłku wydłuża ładowanie się pregabaliny do 2 godzin, ale spożywanie posiłków po zażyciu pregabaliny potrafi przedłużyć ładowanie do 3 godzin i mocno je spłyca, osłabia w działaniu i biodostępność bardzo spada.

Na ulotce jak dobrze pamiętam piszę iż nie ma to znaczenia a ma i to ogromne.
  • 147 / 21 / 0
Ja nie odczuwam różnicy czy z posiłkiem czy bez. Działa tak samo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.