Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
Biegunka przeszła po odstawieniu antybiotyku.
  • 152 / 27 / 0
Dobrze słyszeć. Wszystkiego dobrego.
  • 19 / / 0
Gdy zażywam dawkę 60mg przez 2 lata i lekarz zdecydowal sie po takim czasie na zwiększenie na 90 czy coś to da?
  • 3 / / 0
Na dulo i medikinet 3 tygodnie stabilizowałem się. W międzyczasie pranie materaca ze względu na nocną potliwość. Mogę podpowiedzieć że jeżeli ktoś bierze dulo i medikinet, warto rozłożyć to na wieczór dulo i rano medikinet. Wzięte razem multiplikuja skutki uboczne, zwłaszcza rozdrażnienie.
  • 19 / / 0
Witam jestem juz na dawce 90mg 20dni 6dni temu odstawiłem antybiotyk a problemy jelitowe się utrzymują przelewanie burczenie , w niespodziewanych momentach dostaje niespodziewanych silnych bólów brzucha trwa to dosłownie kilka minut niewiem czy to jest przyczyną zwiększenia dawki?
  • 177 / 63 / 0
Może być. Ja miałem problem z bólami brzucha kiedy brałem tabletki, po przejściu na kapsułki wszystko minęło. Może u Ciebie jest podobnie i nie tolerujesz jakiegoś jednego, konkretnego preparatu.

Ale duloksetyna w moim przypadku w ogóle się nie sprawdziła niestety. Zero skutków ubocznych i zero działania, zupełnie jakbym łykał jakieś cukierki. To było cholernie dziwne, bo wszystko co uderza w serotoninę zazwyczaj mocno wyczuwam a tu nic, zero. Może dlatego że paliłem wtedy jak smok, a akurat ten lek z dymem tytoniowym się nie za bardzo lubi?
  • 19 / / 0
Na dawce 60mg byłem 2lata i nie miałem żadnych skutków ubocznych gdy lekarz zdecydowal sie w ostatnim czasie po 2latach zwiększyć dawkę na 90mg jestem juz 17dzien i pojawiły sie te problemy?

ile razy jeszcze zapytasz o to samo? lady
  • 1565 / 249 / 0
@halowpierdol to całkiem możliwe że jaranie zneutralizowało działanie duloksetyny, być może w twoim przypadku z jakichś względów ta interakcja była bardzo silna. Ja jarałem jednego za drugim wtedy ale efekty były zajebiste, wystrzeliło mnie jak stymulant.
  • 34 / 2 / 0
#mgłamózgowa

Czy ktoś zauważył, że od antydepresantu ma mgłę mózgową? Albo jaka inna może być przyczyna? Biorę duloksetynę na zaburzenie lękowe i od pewnego czasu mam pogorszoną pamięć, trudności z koncentracją, to co kiedyś było dla mnie łatwe teraz zajmuje więcej czasu - ogólnie czuję się „głupszy”.
  • 177 / 63 / 0
@Soobol22 może być jak najbardziej. Mnie po przejściu z sertraliny na escitalopram tak zamgliło, że czułem się jakbym stracił co najmniej 10 IQ. Jednak po podbiciu dawki do 15mg ten efekt ustąpił i póki co jest dobrze, zobaczymy jak będzie po pełnym załadowaniu się leku.

Innych przyczyn może być mnóstwo, ale zacząłbym standardowo od diety i aktywności fizycznej bo to absolutne podstawy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.