Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
może "lilac single" na azariusie? sadzil go ktos? jest tani i podobno dobry (ale to z niepewne źródła"
mnie interesuje ten lilac single, moge sie nawet z kims zlozyc, bo jest tego tam duzo, a nie jest to drogie, tylko czy ten jest dobry?
Z tego co słyszałem, w żadnej polskiej fabryce nie otrzymuje się już morfiny ze słomy.Są albo syntetyki albo import (Rumunia)
Najgorsze jest to, że praktycznie jest on (przemko) nie do odróżnienia - chociaż starzy zawodowcy twierdzą, że przemko jest mniejszy i delikatiejszyw budowie - ja zajmuje się tym hobby dopiero 15 lat i nie umiem ich odróżnić.:) Różne inne odmiany wschodnie, dzikie i ozdobne też możesz sobie odpuścić - po pierwsze z teorii, po drugie mówię Ci to z praktyki wybieganej kiedyś po działkach i innych poletkach.
mak ma być wysoki, na prostej łodydze, ma mieć normalną, dużą kulistą makówkę. Kolor kwiata ma mniejsze znaczenie ale z mojej praktyki wynika, że głównie występuje biały z fioletem - ale Przemko też ma takie kwiaty.
Pocieszające jest może to, że chyba jednak większość maku na świecie to są normalne odmiany. Jako kraj byliśmy i jesteśmy chyba nadal przodownikami hodowania niskomorfinowców i przodownikami w eliminowaniu z obrotu i uprawy innych odmian. Nie ma innej metody jak kupić nasiona wyhodować i sprawdzić.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=239
A nasiona maków trzeba sprowadzić zza granicy.
[ external image ]
teraz wystarczy wysiac i czekac :) do doniczki? na pole?
nasion jest bardzo dużo jak na moje potrzeby :D
jeśli masz tzw. warunki, żeby w domu hodować sobie mak :) pamiętaj o sąsiadach, rodzinie i znajomych...
po niekonsekwencji w wypowiedziach;głapawych przechwalankach i nieetycznych intencjach miedzy wierszami.. gdy prześledzic wszystkie posty...
Bo inaczej 10 lat zajmie wam zastanawianie sie kto was wydymał..
Na pohybel +++++
Podaj linka do skleu:)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.