Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 385 / 5 / 0
Dzien dobry.
Jak wyżej. Jakaś instrukcja? Kupiłem dwa pudła full auto golden teacher, a nie mam żadnej wiedzy jak to stosować.
Proszę o szybkie rady.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 1 / / 0
Jeżeli chodzi o hodowlę grzybów to sam korzystałem ze zwykłych growkitow z tego co kojarzę te full auto są automatyczne czyli stawiasz je w zaciemnionym miejscu i zostawiasz same sobie ale poczytaj na necie ziomek bo jest dużo informacji jak uprawiać grzyby i jak korzystać z różnego rodzaju grzybni
  • 385 / 5 / 0
Już zacząłem hodowle i zdam relację, jak dobiegnie końca.
  • 385 / 5 / 0
Mazatapeki przez 3 tygodnie urosły dwukrotnie. Zebrane 21 g suchych, potem 15 g suchych. Golden teacher obrodził jeden raz 30 g suchych. Growkity kupione w sklepie z podobizną ptaka w logo, w sklepie stacjonarnym. Full auto rzeczywiście są full auto - nic nie trzeba robić. Podnosisz torbę żeby stała, nie blokując filtra powietrza, ja stawiałem koło okna, w miejscu nasłonecznionym, ale zakryłem płytą paździerzową, 21-26 st. C, dwa razy dziennie 5 minut wietrzenia pokoju i cześć. Jak zbierałem grzyby otworzyłem tylko torbę w warunkach sterylnych, a potem ją zamknąłem i nawet nie dolewałem wody. Same wyrosły. Teraz czekam na kolejne "mioty".
W razie co odpowiadam na pytania, nie tak jak inni tutaj.
  • 1 / / 0
czesc, kupilem 2 tyg temu growkit full auto jack rabbit, trzymam w troche zaciemnionym miejscu w temp 21-24, narazie jedyne co pojawilo sie to puch na ziemi, chat napisal zebym dal mu wiecej swiatla a wiec od wczoraj trzymam w troche jasniejszym miejscu ale nie na sloncu, czy cos moglbym jeszcze zrobic aby pojawily sie piny?
  • 385 / 5 / 0
Ja położyłem przy oknie od strony południowej, w ch** słonecznym miejscu, ale przykryłem płytą paździerzową, żeby nie padało na nie bezpośrednio. Ważne jest żebyś wietrzył w nocy kiedy jest zimno, wtedy wilgoć się skrapla i spływa po ściankach torby i nawilża ciastko. Ja jak kupiłem to już był puch i od tego momentu czekałem chyba 10 dni na pojawienie się pierwszych pinów. Jeżeli masz zaparowaną torbę od środka to znaczy, że wilgoć jest akurat. Trzymaj z dala od roślin i nie pozwól żeby po pokoju latało żadne robactwo.
W tym temacie cierpliwość to podstawa. Napisz mi na priv skąd masz growkita.
  • 3 / / 0
Cześć misiaczki :3
Mam takie pytanie zasadnicze odnośnie tych autocudaków. Ich nie trzeba wietrzyć prawda? W sensie po prostu stawiam torbę, obklejam od boków folią i czekam tak? I drugie pytanie od razu, żeby nie powielać - mianowicie ile +- czasu mija od pinowania do zbiorów?
Z góry dzięki
  • 385 / 5 / 0
Nie trzeba wietrzyć. Dwa razy dziennie wietrz pokój przez kilka minut. Jak ci wyrosną to wyrwij, dolej po ściankach z 15 ml przegotowanej wody i zamknij, zalep taśmą.
  • 3 / / 0
Ja i tak zawsze wietrzę dwa razy dziennie, jak pojawia się piny. Jak nie wierzysz to grzyby rosną strasznie wysokie bo poprostu potrzebują tlenu. Na pewno im nie zaszkodzisz tym wietrzeniem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.