Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
Przy innym bad tripie pomogły mi 2 szybkie piwa, chyba lepsza opcja od benzodiazepin.
Melisa
Waleriana
Walerianę można dostać w kapsułkach i szczerze polecam, jak najmniej cieczy pić. W moim przypadku jak napiłem się 2L soku pomarańczowego i co chwilę chciało mi się lać to doprowadzało mnie to do jeszcze większej psychozy.
Plus do tego medytacja i wdech/wydech co 5 sekund. Jak to nie pomaga to papierowa torebka, szybko wróci wszystko do normy kwestia paru minut. Ewentualnie telefon do przyjaciela, mam listę osób do których mogę sobie zadzwonić i zazwyczaj po krótkiej telefonicznej rozmowie już pływam normalnie w tripie.
Po ostatnim bardzo kiepskim tripie gdzie już prawie łapałem za nóż po wzięciu benzo - nie, nie. Nie dla benzo. Jakbym nie wziął benzo to bym nie musiał walczyć ze sobą.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
PS> Kuriozalnym pomysłem jest żeby zbijać obrazy jakimś środkami nasennymi. Przecież to nie jest narkotyk. Jeżeli są w miarę uczciwe obrazy to na prawdę można przemyśleć dużo różnych rzeczy i dojść do różnych wniosków. Ja zawsze po każdej przygodzie miałem przez pewien czas bardziej kolorowe i wyraziste sny.
No chyba że ktoś ostro przesadził. W internecie jest napisane że w Stanach był jeden przypadek przedawkowania ze skutkiem śmiertelnym. Kobieta nie wiedziała co to za proszek, huknęła w nozdrza i umarła.
Z moim ziomkiem zażywaliśmy to w domowym zaciszu ponad dekadę temu. Jego to tak poskładało na wejściu, że chciał abym karetkę wezwał:O
Podszedłem do tego dość chłodno, wymieniłem mu rzeczy jakie właśnie zażył. Za chwilę słyszę: „Ale mnie uspokoiłeś!”.
Poza tą sytuacją nie przypominają mi się złe podróże. Czasem może było smutno, ale nie ponuro.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.