Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 46 / 5 / 0
Tym razem trafna autodiagnoza, objawy znikły. Nikomu nie polecam takiego działania lepiej odrazu zgłosić się do lekarza i nie ryzykować zdrowiem.
  • 0 / / 0
17 sierpnia 2024Jaysik pisze:
Siema, przy waleniu rajek i pociągnięciu nosem tematu, zatyka mi się jedno ucho. Ewidentnie czuć, że smarki zawędrowały do ucha. Czy to normalne, czy mogę ogłuchnąć? XD
شركة تنظيف مجالس بالرياض شركة تنظيف سجاد بالرياض
Hej, brzmi to trochę śmiesznie, ale to całkiem realna sprawa. Przy mocnym wciąganiu nosem może dojść do przedostania się wydzieliny przez trąbkę Eustachiusza do ucha środkowego, co powoduje uczucie zatkania. Zazwyczaj mija samo, ale jeśli utrzymuje się dłużej, pojawi się ból albo pogorszenie słuchu, to warto się zgłosić do laryngologa czasem może dojść do stanu zapalnego. Raczej nie ogłuchniesz, ale lepiej nie bagatelizować, jeśli się przedłuża.
  • 91 / 1 / 0
@Jaysik kaplica jak chuj. Oczywiście że tak, możesz ogłuchnąć jeśli nie pójdziesz z tym do lekarza.
@SeZen dziękuj bogu tak jak to się mówi bo wiadomo że boga nie ma że nic ci się nie stało, ale badania słuchu to powinieneś wykonać (na NFZ) a najlepiej zostawić ten nos w spokoju i jak jakieś objawy są to od razu do lekarza.
  • 1601 / 551 / 0
To takie info co mówi @sofaclean jak ktoś zweryfikuje z moderatorów to niech doda do kompendium sniffowania czy jak się to nazywa, 9 lat prochy wciągałem i nikt mi tego nie powiedział.
  • 91 / 1 / 0
@LeszekSmieszek wydaje mi się że proch nie ma jak tam się dostać ale co do tej trąbki słuchowej/Eustachiusza jak miałem w kółko katar - ciężko powiedzieć od czego może od zatok (infekcję innych tkanek) może od krzywej przegrody, to miałem niedrożność tej trąbki.
Ból, gorączka. Ogólnie przejebane. Czekałem na SOR po tym "leczeniu trąbek" pseudoefedryną cirrus duo i jakimiś tam kroplami na kortykosterydzie.
Wylądałem na sorze.
  • 1601 / 551 / 0
Ale jak się rozpuści coś w wydzielinie z tego prochu to też się nie dostanie? Nie wiem nawet czy to pogarsza sytuację, nie znam się, po prostu powinno chyba o tym wiedzieć więcej osób ;)
  • 91 / 1 / 0
@LeszekSmieszek wydaje mi się że taki proch nie ma szans żeby wpaść do ucha no bo w jaki to sposób miało by się niby stać? proch może nam wpadnąć do gardła - każdy to zna ale nie chcę mi się wierzyć w to że mógłby być w uchu po to mamy zatoki chyba.
  • 1601 / 551 / 0
Chodzi o wydzielinę przedostającą się do ucha, o której napisał oznaczony przeze mnie użytkownik
  • 91 / 1 / 0
@LeszekSmieszek u mnie od kataru nie związanego z waleniem prochu/kryształu/czegokolwiek miałem zapalenie trąbek słuchowych/Eustachiusza. Zgaduję że to od zatok, sami lekarze nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć "infekcja" ale coś musiało być przyczyną.
Zobacz sobie Rafał Chmielewski ORL na youtube, szkoła laryngologów. Jak walisz sniffy to trzeba wiedzieć jak jest np. nos zbudowany.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.