Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 1993 / 490 / 0
Zacząłem brać semaglutyd żeby nieco schudnąć. Siedzący tryb życia + lenistwo + codziennie fast foody - wiadomo jak jest. Zrobił robotę.

Natomiast zauważyłem bardzo ciekawy efekt, którego nie ma w CHPLu. Bardzo mocną redukcję ochoty na narkotyki i zachowań kompulsywnych. Na początku myślałem, że to może przypadek, ale postanowiłem sprawdzić czy są jakieś raporty na ten temat.
Wychodzi na to, że pacjenci przyjmujący semaglutyd znacznie obniżają konsumpcję alkoholu i narkotyków. Obsesyjne zachowania również zostają zredukowane.

U mnie ten efekt jest naprawdę bardzo spektakuralny. Chociaż nie jestem uzależniony od żadnej substancji psychoaktywnej.

Macie jakieś doświadczenia z tym?

https://www.npr.org/sections/health-sho ... emaglutide
Przeniesiono do odpowiedniego działu /Devixo
semaglutyd "naśladuje" hormon GLP-1 /Devixo
  • 3559 / 579 / 1
Wow... To by było zbawienne...
Jaka drogą to ogarnąłes?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1993 / 490 / 0
Od lekarza. Wskazanie to cukrzyca. To nie jest substancja psychoaktywna. Przeciętny lekarz na pełną odpłatność przypisze bez problemu.
Niektórzy lekarze piszą też na otyłość, off label.
  • 1 / / 0
ja mam cukrzyce ale teraz jest duzy brak ozempicu w aptekach, takze jedyne co babka mi znalzła do fiolke z białym proszkiem. nie mam pojeciecia jak mam to wsyrzykiwac bo wiadomo ze trzrba zrobic roztwor aby bylo plynne, tylko co tam dolać? ktoś jakies rady?
  • 92 / 54 / 0
Świetna sprawa. Może nie psychotrop, ale bez wątpienia ma wielki efekt psychologiczny. Miło tak czasem nie myśleć o żarciu... Jeśli człowiek dodatkowo zadba o siebie, bez trudu ułoży sobie i utrzyma zrównoważoną dietę – nie trzeba tłumaczyć, że to sama podstawa dobrego samopoczucia, wydajności fizycznej i psychicznej. Być może semaglutyd to ten sekretny klucz do wyjścia z depresji i brain fogu?

Jestem przekonany, że semaglutyd i reszta są świetnymi adiunktami do neuroleptyków. Może nawet olanzapina stałaby się znośna, a jej rujnujące działanie na procesy metaboliczne wreszcie przestałoby grozić poważną utratą zdrowia... (bo jak inaczej nazwać pakiet cukrzyca + zaburzenia lipidów i cholesterolu + kilogramy tłuszczu?)
  • 135 / 14 / 0
Jak używałem, to nie zauważyłem wpływu na chęć ćpania. Pewnie kwestia osobnicza. Natomiast kwestie utraty kg ogarnął koncertowo.
  • 2932 / 243 / 0
wiki pisze:
Semaglutyd jest analogiem ludzkiego peptydu glukagonopodobnego 1 (GLP-1) o sekwencji w 94% homologicznej z hormonem ludzkim.
A to czasem nie może czegoś popierdolić w ludzkim DNA ? Do sekwencjonowania DNA i podobnych tematów jeszcze nie doszedłem, więc pytanie trochę "z rozbiegu", ale chyba zasadne, zwłaszcza jak się patrzy na budowę cząsteczki.
Dawny nick: tur3k
  • 19 / / 0
Mało cząsteczek ma zdolność do bezpośredniego popierdolenia DNA, najpopularniejszymi takimi czynnikami jest promieniowanie jonizujące i niektóre wirusy.
Na semaglutydzie się nie znam, ale sam w sobie materiału genetycznego nie uszkodzi - żeby to zrobić musiałyby wejść do jądra komórkowego. A nie wchodzi na 100%, chociażby dlatego że jego receptor jest na powierzchni komórek, nie w środku a tym bardziej nie w jądrze przy DNA.
Oczywiście substancje po połączeniu z receptorem mogą wywoływać różne efekty, takie jak wzmożenie lub osłabienie ekspresji niektórych genów które mamy (dobrych lub złych), ale ta cząsteczka per se jakiegoś nowotworu nie wywoła, jeśli tego dotyczyło pytanie
  • 92 / 54 / 0
Odnalazłem lifehack, jak pokonać big farmę – potęga preparatu Rybelsus. Jak wiemy, semaglutyd jest peptydem, pochodną GLP-1, ale ładnie przyciętym, delikatnie zretuszowanym, z dodatkowym alifatycznym łańcuszkiem węglowodorym.

Semaglutyd ma wybitny potencjał leczniczy. Pomaga w zespołach wieńcowych, niewydolności serca, zmniejsza ryzyko powtórnego udaru niedokrwiennego. U zdrowych ludzi z otyłością redukuje rozwój chorób sercowo-naczyniowych. A u nas...
— Osoby z uzależnieniem od jedzenia zyskują spokój mentalny. Zostają odciążeni z tej ciągłej, uporczywej potrzeby żarcia.
— Istnieją doniesienia o działaniu przeciw uzależnieniom. Dowody nie są mocne, ale badania kliniczne nie dotyczyły użytkowników Hyperka. Na pewno dodatkowe zahamowanie apetytu nie przyda się wrakom po mecie i opio...
— ...z kolei może być nieocenionym wsparciem podczas abstynencji, w której występuje żarłoczność z odbicia. Wiedząc, że nie przytyjesz, eliminujesz chociaż jedną wymówkę do sięgnięcia po stymulanty.
— Antypsychotyki są koszmarne na każdej płaszczyźnie, a już szczególnie te "drugiej generacji" (ale oczywiście lepiej mieć uboki niż psychozę...). Największą zmorą często jest żarłoczność – silny powód, by nie stosować się do leczenia i nie brać leków. Olanzapina jest tutaj niewątpliwą królową chorobliwej otyłości, miażdżycy i cukrzycy w wieku 30 lat. Pozbycie się tych rujnujących życie działań niepożądanych na pewno ucieszyło by pacjentów...

Nie muszę mówić, że Ozempic i podobne nie są refundowane w tych wskazaniach. 400 zł to bardzo dużo, szczególnie dla osoby walczącej z psychozami lub objawami abstynencji...

Wrócę do początku posta – semaglutyd to zmodyfikowany peptyd. Peptydy nie mają tendencji do wchłaniania się drogą ustną, więc stosuje się zastrzyki podskórne. Arkana biochemii pozwoliły jednak na stworzenie tabletki, która się wchłania. W jednym procencie. Za 400 zł możesz kupić 4 × 2 mg zastrzyk albo te tabletki, 30 × 14 mg. Za tę samą cenę dostaje się 8 mg semaglutydu albo 420 mg... Wniosek jest oczywisty.

Ekstrahuję semaglutyd z tabletek Rybelsus i przygotowuję samodzielnie zastrzyki podskórne. Wychodzi prawie darmo. Działają, efektów ubocznych brak (poza zakażeniem, jeśli jest się brudasem).

Rozpuszczam tabletki w soli fizjologicznej, w sterylnych warunkach, niestety nie bawię się w ekstrakcję – powstaje zawiesina bez sedymentacji, a nawet jeśli bardzo bym chciał to oddzielić, to nie mogę znaleźć informacji o rozpuszczalności semaglutydu w takim środowisku. W przeciwieństwie do żyły, tkanka podskórna może przyjąć trochę materiału stałego, stosuję od kilku miesięcy bez powikłań, na skórze nie zostaje ślad.

Jako że profil bezpieczeństwa takiego postępowania jest absolutnie nieznany i jedynie ekstrapolowany z wiedzy i danych, sugeruję ostrożność. Chętni chemicy mogliby popróbować realną ekstrakcję, skład tabletki jest dostępny w broszurce, wziąć jakiś glikol propylenowy, wytrącić niepożądane wypełniacze... Myślę, że warto – jeden zastrzyk (starcza na tydzień) wyszedłby za 2 zł.
  • 321 / 107 / 3
@Heavenscape
Wiesz może jak jest z wchłanianiem donosowym? Albo per rectum? Nie udało mi się nigdzie znaleźć takich informacji.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.