Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 152 / 27 / 0
@PowaznyRozwazny3322, jest kilka raportów z badań, gdzie włączenie do leczenia paroksetyny wiązało się z wystąpieniem halucynacji słuchowych czy też mani z objawami psychotycznymi. Lamotrygina byłaby pewnym rozwiązaniem, acz niewystarczającym, a zważywszy na Twoją historię zażywania, dokładny schemat leczenia powinien ustalić lekarz.
  • 4 / / 0
Minęło parę dni, a wiec zdam relację, dla potomnych. Dzień po ostatnim poście jeszcze czułem się trochę źle, ale to już nie było to samo. Lekki dyskomfort, mały problem z błędnikiem i nudności. Na drugi dzień parogen już działał jak trzeba, tzn. mam tak dobry humor jak chyba nigdy wcześniej. Totalnie jestem wyluzowany, nawet moje stresujące życie nie sprawia mi żadnych negatywnych myśli. Po prostu jest bardzo dobrze. Mam wrażenie że osłabła trochę fobia społeczna i nerwica natręctw, także wszystko na plus. No właśnie, czy wszystko? Nie do końca. Jest jeden minus, tj. brak możliwości dojścia podczas współżycia. Totalnie nie ma opcji, ręką skończyć też graniczy z cudem. Jest to frustrujące, ale chociaż nie wystrzelam się i mogę w nieskończoność, no ale przyjemności trochę zabrało. Reasumując, jestem mega zadowolony z parogenu paroksetyny , wkręcało się ciężko, ale jak zaskoczyło to jest już super. Polecam tego allegrowicza.

nie używamy nazw handlowych na forum. lady
  • 2 / / 0
Witam. Czy paroksetyna będzie silniejsza niż escitalopram ? Brałem escitalopram 1,5 roku i nie powiem przez pół roku działał bardzo dobrze. W escitalopramie doszedłem do dawki 30 mg ale później już jakbym połykał cukierki i było słabe działanie. Czy paroksetyna będzie mocniejsza ? Oczywiście też będę dążył do jak największej dawki
  • 779 / 98 / 22
Dla mnie dużo lepsza. Brałem oba. Paro biorę od 2 lat po 20 mg i jest si.
  • 2 / / 0
A escitalopram w jakiej dawce brałeś maksymalnej ? Przez 2 lata 20 mg paroksetyna nie za mało ? Ja jeszcze poza tym brałem wenlafaksyne w dawce max nawet 375 ale jak już zszedłem do 225 to słabiej już było no i doszło alko to popsułem terapie
  • 2 / / 0
To ludzie tak się czują na codzień? Choć pewnie dużo lepiej niż ja, ale jaka to ulga nie odczuwać lęku, stresu.
  • 465 / 45 / 0
01 lipca 2025Luzak99 pisze:
A escitalopram w jakiej dawce brałeś maksymalnej ? Przez 2 lata 20 mg paroksetyna nie za mało ? Ja jeszcze poza tym brałem wenlafaksyne w dawce max nawet 375 ale jak już zszedłem do 225 to słabiej już było no i doszło alko to popsułem terapie
Brałem oba i porównując 20mg esci działało jak 5mg paro a teraz na 20mg paro inne życie . Oczywiście w kwestii lekowych zaburzeń tutaj mówię . Ale są i odwrotne opinie
  • 2 / / 0
Biorę 3 tygodnie, ale w połowie nie brałem 2 dni no i po tygodniu wyciągnąłem wszystkie tabsy więc nie wiem czy coś się utleniło i być może nie działa jak powinno.

Mogę powiedzieć, że nie działa to na problemy życiowe, ból egzystencjalny, psychologiczny. Trzeba iść do pracy, trzeba spotykać się z ludźmi, a ja czuję do nich ogólną niechęć, więc co z tego, że usuwa fobie.
  • 1546 / 247 / 0
@mar1732 wiesz, no cudów nie ma, twojego podejścia do ludzi nie zmieni żaden lek ale może jak najbardziej zmniejszyć objawy i skalę tej niechęci. Trzy tygodnie to jeszcze krótko, daj sobie przynajmniej 6.
ODPOWIEDZ
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.