Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Czy oprócz Dulokxetine Sandoz są tabletki które można łatwo podzielić? We wcześniej wspomnianym w środku są 4 kapsułki, co ułatwia podział i odstawianie.
  • 19 / / 0
Mam pytanie będąc 2lata na dawce 60mg dulokstetyny nie miałem żadnych skutków ubocznych lekarz w ostatnim czasie zdecydowal mi sie zwiększyć na 90mg jestem juz 11 dzień ba tej dawce od 2 dni pojawiły sie umnie takie skutki uboczne silne bóle brzucha, biegunka, nudności, lekkie zawroty głowy oraz mocniejszą potliwosc czy zwiększenie tej dawki mogło to spowodować?
Uwaga! Użytkownik Pauleta1920 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 768 / 105 / 0
@Pauleta1920
Myślę że jest duże prawdopodobieństwo że tak. Jelita muszą się przyzwyczaić do nowej chemi. Tym bardziej że jeżeli wcześniej nie miałeś takich rewolucji na 60mg a teraz podniosłeś na 90mg i wystąpiły to nie trzeba być lekarzem żeby stwierdzić co jest powodem twoich biegunek i uboków.
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 19 / / 0
Bo równocześnie zażywam antybiotyk Xifaxan i zastanawiam czy antybiotyk czy zwiększenie dawki jest przyczyną?
Uwaga! Użytkownik Pauleta1920 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 27 / 0
@Pauleta1920, całkiem sporo działań niepożądanych D. i X. się pokrywa. Jak długo musisz brać ten antybiotyk?
  • 19 / / 0
Bo oprocztej dulokstetyny 90mg zażywam lamotrygine 200mg czy te objawy mogą wskazywać na zespół serotoninowy?
  • 156 / 27 / 0
@Pauleta1920, nie wydaje mi się. Przy zespole s. miałabyś gorączkę, czułabyś taki niepokój z drżeniem ciała. Stawiam raczej na ten antybiotyk. Czy Ty masz jakieś problemy z jelitami?
  • 19 / / 0
Mam WZJG
  • 156 / 27 / 0
@Pauleta1920, bardzo mi przykro. Ta kombinacja mogła zaostrzyć objawy. Teraz bardziej rozumiem Twoje pytanie o zespół s. - większa dawka duloksetyny zwiększyła poziom serotoniny w jelitach. Jak się dzisiaj czujesz?
  • 402 / 155 / 0
Uważam, że Twoje objawy @Pauleta1920 spowodował antybiotyk. Zresztą patrząc na jego działania niepożądane masz wszystko co wymieniono w ulotce jako częste i niezbyt częste przy stosowaniu ryfaksyminy.
Zwiększenie duloksetyny moim zdaniem nie ma w ogóle z opisanymi przez Ciebie objawami nic wspólnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.