Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Czy oprócz Dulokxetine Sandoz są tabletki które można łatwo podzielić? We wcześniej wspomnianym w środku są 4 kapsułki, co ułatwia podział i odstawianie.
  • 17 / / 0
Mam pytanie będąc 2lata na dawce 60mg dulokstetyny nie miałem żadnych skutków ubocznych lekarz w ostatnim czasie zdecydowal mi sie zwiększyć na 90mg jestem juz 11 dzień ba tej dawce od 2 dni pojawiły sie umnie takie skutki uboczne silne bóle brzucha, biegunka, nudności, lekkie zawroty głowy oraz mocniejszą potliwosc czy zwiększenie tej dawki mogło to spowodować?
  • 768 / 105 / 0
@Pauleta1920
Myślę że jest duże prawdopodobieństwo że tak. Jelita muszą się przyzwyczaić do nowej chemi. Tym bardziej że jeżeli wcześniej nie miałeś takich rewolucji na 60mg a teraz podniosłeś na 90mg i wystąpiły to nie trzeba być lekarzem żeby stwierdzić co jest powodem twoich biegunek i uboków.
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 17 / / 0
Bo równocześnie zażywam antybiotyk Xifaxan i zastanawiam czy antybiotyk czy zwiększenie dawki jest przyczyną?
  • 152 / 27 / 0
@Pauleta1920, całkiem sporo działań niepożądanych D. i X. się pokrywa. Jak długo musisz brać ten antybiotyk?
  • 17 / / 0
Bo oprocztej dulokstetyny 90mg zażywam lamotrygine 200mg czy te objawy mogą wskazywać na zespół serotoninowy?
  • 152 / 27 / 0
@Pauleta1920, nie wydaje mi się. Przy zespole s. miałabyś gorączkę, czułabyś taki niepokój z drżeniem ciała. Stawiam raczej na ten antybiotyk. Czy Ty masz jakieś problemy z jelitami?
  • 17 / / 0
Mam WZJG
  • 152 / 27 / 0
@Pauleta1920, bardzo mi przykro. Ta kombinacja mogła zaostrzyć objawy. Teraz bardziej rozumiem Twoje pytanie o zespół s. - większa dawka duloksetyny zwiększyła poziom serotoniny w jelitach. Jak się dzisiaj czujesz?
  • 400 / 155 / 0
Uważam, że Twoje objawy @Pauleta1920 spowodował antybiotyk. Zresztą patrząc na jego działania niepożądane masz wszystko co wymieniono w ulotce jako częste i niezbyt częste przy stosowaniu ryfaksyminy.
Zwiększenie duloksetyny moim zdaniem nie ma w ogóle z opisanymi przez Ciebie objawami nic wspólnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich