Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 94 / 39 / 0
@Szefowski masakra.

Brałeś coś poza gałką w trakcie swojego ciągu? DXM / DPH / trawa?

Mam nadzieję, że masz jakąś tam opiekę lekarską zapewnioną. Dwieście orzechów zjedzonym w tak, stosunkowo, krótkim czasie powaliłoby najwytrwalszych (patrzę w Twoim kierunku @global108 xD).

Opowiesz trochę więcej o tym, jak próbowałeś się leczyć? Czy jest coś co Ci pomaga mieć lepszy dzień albo coś co nasila Twoje objawy?

Bardzo wiele substancji może wywołać HPPD, ale przy gałce może to być wina Anandamine, które jest antagonistą receptora alpha-7, czyli nikotynowego receptora acetylocholiny i ma wpływ na pamięć długotrwałą, koncentrację itp. Czasami suplementacja Tropisetronu (jako agonisty alpha-7) może znacznie pomóc - problem jest taki, że musiałbyś to pewnie ściągnąć z USA albo bezpośrednio z Indii / Chin.

Generalnie, jeżeli HPPD jest tutaj spowodowane rozregulowaniem receptorów acetylocholiny (a na to wskazuje np. drętwienie kończyn) to... bez suplementacji albo specjalistycznej diety się nie obejdzie. Gdyby Twój przypadek spowodowany był przesyceniem układu endokannabinoidowego, to pomogłyby też ćwiczenia fizyczne i sauna (oczywiście po konsultacji z lekarzem, bo jeżeli masz już zwapnienie żył, od nadużywania gałki to musisz być bardzo ostrożny).

W każdym razie - powodzenia.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 45 / 17 / 0
U mnie właśnie ćwiczenia fizyczne zawsze eliminowały większość negatywnych efektów gałki, jadłem przez jakieś 2 lata po ok. 7 orzechów tygodniowo, czasem jedynie robiąc kilka tygodni przerwy, ale intensywnie trenowałem siłowo po ok. 4 godziny dziennie 6 razy w tygodniu i jedyne negatywne efekty jakich doświadczałem to niewielki spadek koncentracji i pamięci krótkotrwałej, a jak czasami robiłem sobie przerwę od treningów to negatywne efekty były znacznie bardziej odczuwalne. Poza tym według moich doświadczeń, rozsądnie stosowany DXM potrafi bardzo skutecznie zresetować mózg zmęczony nadmiernymi ilościami gałki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.