Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1974 / 521 / 0
Żadne dla mnie ale jak już to Bromazepam jedynie lubię czasem w domu zarzucić na czillautowy dzień, z 9mg.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 74 / / 0
Testowałem już alprazolam 0,5 klona i rolki tez te srednie dawki.
alprazolam najgorszy, zamula mnie tak że mam ruchy 2xwolniejsze, a chęci do rozmowy i motywacja podnoszą się może o 20%
Po klonach mi odwala i staje się cyniczny i wulgarny.
Relanium zbyt mocno uspokaja.
Co dalej próbować i co wkręcać u magika
Te 3 były od rodzinnego, już wyczerpałem pomysły na bajere
Barba crescit, caput nescit
  • 2807 / 364 / 0
Król jest tylko JEDEN !! Midazolam
  • 22 / / 0
Moim zdaniem to:

1- Bromazepam.
Jest taki delikatny i miły

2- diazepam
Klasyk który nigdy się nie nudzi.
  • 144 / 8 / 0
@gene5

Dokładnie na mnie też bromek i rolki działają najlepiej.

Wspaniały chill żeby miało spędzić dzień bez zamartwiania się i z czystą głową
  • 1524 / 240 / 0
Dla mnie od zawsze tylko alprazolam, kiedyś 1 mg dawał mi niesamowity humor i brak wszelkich trosk, 2 mg to już była euforia z silnym pobudzeniem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.