Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1924 / 183 / 0
Nie chcę siać paniki, ale czasem można nie zdążyć na odpowiedni moment. To Ty go znasz. Jeśli nagle lub w bardzo krótkim czasie zaczął zachowywać się kompletnie inaczej to być może potrzebna jest jak najszybsza interwencja lekarska.
Dla przykładu. Raz wpadłem w psychozę. Oczywiście nie czułem że coś jest nie tak. Jednak byłem podejrzliwy, nikomu nie ufałem (nie wiadomo czy jest z wami w pełni szczery), i z każdym dniem coraz bardziej pochłaniały mnie własne urojenia. Także w miarę normalnie funkcjonowałem. Akurat tego dnia pojechałem do innego miasta załatwić sprawy w sekretariacie na studiach. Wracając wstąpiłem do sklepu, kupiłem trochę wódki i miałem plan wypić trochę i położyć się spać. Nikt ani z mojego otoczenia, ani ja w życiu by nie przewidział że tego dnia trafię na Oiom bo nagle coś mi się przestawiło w głowie i próbowałem się zabić. Nie miałem myśli samobójczych, to był pomysł który wpadł mi po prostu do głowy. Nie wiedziałem że nie myślę racjonalnie, nikt z bliskich też tego nie widział. Na studiach też wszystko było nie bardziej niepokojące dla innych niż normalnie.

Uważam, że powinien go zbadać lekarz psychiatra. On będzie wiedział i widział więcej niż my na odległość. Dowiedz się czy w waszej rodzinie ktoś chorował na schizofrenię lub inne choroby psychiczne.
Jest bardzo młody, z tego co napisałeś brał wszystko jak leci. Możliwe, że samo mu przejdzie, ale może się to bardzo źle skończyć. W tej sytuacji lepiej dmuchać na zimne i lepiej żeby okazało się to czymś niegroźnym, niż sytuacją w której będziecie żałować że czekaliście na rozwój wydarzeń. Do tego czasu nie naciskajcie na niego, ale pilnujcie go bo mi wystarczyło jakieś 30 minut bycia samemu w domu by prawie skończyć na tamtym świecie. Nawet jeśli mu przejdzie to jeśli jest to psychoza, to każdy taki epizod trwałe uszkadza mózg oraz jeśli nie jest leczony a ta osoba dalej niszczy siebie chorymi miksami różnych substancji to szansa na powtórkę rośnie i może być jeszcze gorzej niż teraz.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2025 przez Demis, łącznie zmieniany 1 raz.
Take DXM and Be Happy
  • 1517 / 532 / 0
Być może trzeba działać jak najszybciej, jak wyżej napisane. On może mieć w głowie grubiej, niż daje znać na zewnątrz. Przypomniało mi się jak sam miałem 2tyg psychozy, ło panie. https://neurogroove.info/trip/truman-sh ... e-psychozy

W sumie te nagłe plany zajebania się to też nie taka rzadkość, ja pół roku temu pijany się próbowałem odjebać. Właśnie patrzę w IKP i widzę, że wpisali mi próbę samouszkodzenia, dziwne, jak próba miała na celu, żeby mi jednak głowa z pętli się nie wyślizgnęła, lol
signal-2025-05-17-02-49-18-391.jpg
Przede wszystkim to Ty daj znać czy masz kontakt z jego bliskimi i czy o sprawie wiedzą, bo możliwe, że jak rodzina zczai bazę to wezmą się za to.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1924 / 183 / 0
Jeszcze ważna sprawa. Jeśli by doszło do nagłej sytuacji wymagającej zadzwonienia po karetkę to wyrzuć / schowaj wszystkie nielegalne substancje jakie ma w pokoju / domu. Co innego rozmawiać co brał wcześniej, a co innego jeśli ratownicy lub nawet policja (nie wiem jak teraz, ale przy próbie samobójczej i zadzwoneniu na 112 może przyjechać także policja) bedzie miała podejrzenia, a towar będzie w pobliżu, to może narobić mu to dużych problemów z prawem.

A jeśli by dało się to zrobić, to zawsze warto wylogować go z każdego miejsca żeby osoby trzecie nie czytały jego prywatnej korespondencji. Bo rodzice mogą niepotrzebnie naruszać jego i czyjąś prywatność chcąc dobrze, a mogąc bardziej zaszkodzić.
Take DXM and Be Happy
  • 391 / 152 / 0
@Demis do każdej próby samobójczej policja przyjeżdża z automatu. Nawet jak się ich nie wzywa.
  • 1 / / 0
Witam, co w przypadku jeśli od 5 dni od ostatniego zażycia „kryształu” nie chce on wgl puścić i mam cały czas spadki i wyrzuty serotoniny, jak to wszystko wyregulować? Myślałem ze po 2-3 dniach zespół serotoninowy minie a utrzymuje się już ponad 3 tygodnie
nie twórz osobnych tematów gdy masz istniejace już wątki.
przeniesiono do istniejacego już wątku /Devixo
  • 753 / 436 / 0
https://files.fm/u/5s49dsphp7
W linku wypis z toksy.

W poprzedni weekend troche przegiałem, od tego momentu zdarza się, że trace przytomność po wstaniu z łóżka, czuje takie mroczki i drętwienie nóg. Mam się już martwić?. Dodam że nie miałem żadnej tolerancji przyjmując te substancje, a nie spałem już jakieś 3 dni po zabawach na katynonach.
  • 753 / 436 / 0
22 maja 2025mati5556 pisze:
Witam, co w przypadku jeśli od 5 dni od ostatniego zażycia „kryształu” nie chce on wgl puścić i mam cały czas spadki i wyrzuty serotoniny, jak to wszystko wyregulować? Myślałem ze po 2-3 dniach zespół serotoninowy minie a utrzymuje się już ponad 3 tygodnie
nie twórz osobnych tematów gdy masz istniejace już wątki.
przeniesiono do istniejacego już wątku /Devixo
To są typowe wahania nastroju które występują po zażyciu beta ketonów, nie masz czym w ogóle się martwić. Nie napisałeś też ile dni brałeś i jakie dawki przyjmowałeś, cięzko coś tutaj stwierdzić. Poza tym to nie jest żaden zespół serotoninowy, proszę nie diagnozuj się samemu bez żadnej wiedzy o tym co Ci się dzieje, bo wpadniesz w paranoję.
  • 31 / 1 / 0
witam, dwa tygodnie temu wypadla mi igla z zyly podczas iniekcji 3cmc. zrobilo sie takie coś:
przez ten czas (dwa tygodnie) smarowane tribioticem heparyną i dermovate
ropien? rozciąłem i wycisnąłem chyba rope a przynajmniej jakąś biała substancje. a i powiedzcie prosze czy te dziury do szycia czy samo sie zasklepi. tak wiem jestem marginesem spoleczenstwa
IMG20250528100429.jpg
IMG20250528103609.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 6 / / 0
Jestem po nocce na ketonach. Choruję na tachykardię, tętno w spoczynku wynosi u mnie 130/140 a po zażyciu nawet ponad 200. Od paru godzin strasznie się trzęsę, tętno 190, czerwone plamy na ciele. Biorę Propranolol 3 razy dziennie właśnie na obniżenie tętna, dzisiaj nie brałam, ale zastanawiam się nad tym bo niepokoi mnie mój stan. To w jakiś sposób pomoże chociaż na to napierdalające serducho czy lepiej nie łączyć tych leków teraz? ;)
  • 778 / 178 / 0
130/140? Rozkurczowe bardzo, ale to bardzo wysokie, za wysokie. Czerwone kropki czy czerwone plamy? Ogólnie to skonsultuj się pilnie z lekarzem. Załatw sobie drugą osobę by była przy Tobie. Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, dla bezpieczeństwa zalecam SOR bez kłamania tego co robiłeś dzień wcześniej.
ODPOWIEDZ
Newsy
W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.