Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 1930 / 191 / 0
Nie chcę siać paniki, ale czasem można nie zdążyć na odpowiedni moment. To Ty go znasz. Jeśli nagle lub w bardzo krótkim czasie zaczął zachowywać się kompletnie inaczej to być może potrzebna jest jak najszybsza interwencja lekarska.
Dla przykładu. Raz wpadłem w psychozę. Oczywiście nie czułem że coś jest nie tak. Jednak byłem podejrzliwy, nikomu nie ufałem (nie wiadomo czy jest z wami w pełni szczery), i z każdym dniem coraz bardziej pochłaniały mnie własne urojenia. Także w miarę normalnie funkcjonowałem. Akurat tego dnia pojechałem do innego miasta załatwić sprawy w sekretariacie na studiach. Wracając wstąpiłem do sklepu, kupiłem trochę wódki i miałem plan wypić trochę i położyć się spać. Nikt ani z mojego otoczenia, ani ja w życiu by nie przewidział że tego dnia trafię na Oiom bo nagle coś mi się przestawiło w głowie i próbowałem się zabić. Nie miałem myśli samobójczych, to był pomysł który wpadł mi po prostu do głowy. Nie wiedziałem że nie myślę racjonalnie, nikt z bliskich też tego nie widział. Na studiach też wszystko było nie bardziej niepokojące dla innych niż normalnie.

Uważam, że powinien go zbadać lekarz psychiatra. On będzie wiedział i widział więcej niż my na odległość. Dowiedz się czy w waszej rodzinie ktoś chorował na schizofrenię lub inne choroby psychiczne.
Jest bardzo młody, z tego co napisałeś brał wszystko jak leci. Możliwe, że samo mu przejdzie, ale może się to bardzo źle skończyć. W tej sytuacji lepiej dmuchać na zimne i lepiej żeby okazało się to czymś niegroźnym, niż sytuacją w której będziecie żałować że czekaliście na rozwój wydarzeń. Do tego czasu nie naciskajcie na niego, ale pilnujcie go bo mi wystarczyło jakieś 30 minut bycia samemu w domu by prawie skończyć na tamtym świecie. Nawet jeśli mu przejdzie to jeśli jest to psychoza, to każdy taki epizod trwałe uszkadza mózg oraz jeśli nie jest leczony a ta osoba dalej niszczy siebie chorymi miksami różnych substancji to szansa na powtórkę rośnie i może być jeszcze gorzej niż teraz.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2025 przez Demis, łącznie zmieniany 1 raz.
Take DXM and Be Happy
  • 1741 / 569 / 0
Być może trzeba działać jak najszybciej, jak wyżej napisane. On może mieć w głowie grubiej, niż daje znać na zewnątrz. Przypomniało mi się jak sam miałem 2tyg psychozy, ło panie. https://neurogroove.info/trip/truman-sh ... e-psychozy

W sumie te nagłe plany zajebania się to też nie taka rzadkość, ja pół roku temu pijany się próbowałem odjebać. Właśnie patrzę w IKP i widzę, że wpisali mi próbę samouszkodzenia, dziwne, jak próba miała na celu, żeby mi jednak głowa z pętli się nie wyślizgnęła, lol
signal-2025-05-17-02-49-18-391.jpg
Przede wszystkim to Ty daj znać czy masz kontakt z jego bliskimi i czy o sprawie wiedzą, bo możliwe, że jak rodzina zczai bazę to wezmą się za to.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1930 / 191 / 0
Jeszcze ważna sprawa. Jeśli by doszło do nagłej sytuacji wymagającej zadzwonienia po karetkę to wyrzuć / schowaj wszystkie nielegalne substancje jakie ma w pokoju / domu. Co innego rozmawiać co brał wcześniej, a co innego jeśli ratownicy lub nawet policja (nie wiem jak teraz, ale przy próbie samobójczej i zadzwoneniu na 112 może przyjechać także policja) bedzie miała podejrzenia, a towar będzie w pobliżu, to może narobić mu to dużych problemów z prawem.

A jeśli by dało się to zrobić, to zawsze warto wylogować go z każdego miejsca żeby osoby trzecie nie czytały jego prywatnej korespondencji. Bo rodzice mogą niepotrzebnie naruszać jego i czyjąś prywatność chcąc dobrze, a mogąc bardziej zaszkodzić.
Take DXM and Be Happy
  • 434 / 167 / 0
@Demis do każdej próby samobójczej policja przyjeżdża z automatu. Nawet jak się ich nie wzywa.
  • 1 / / 0
Witam, co w przypadku jeśli od 5 dni od ostatniego zażycia „kryształu” nie chce on wgl puścić i mam cały czas spadki i wyrzuty serotoniny, jak to wszystko wyregulować? Myślałem ze po 2-3 dniach zespół serotoninowy minie a utrzymuje się już ponad 3 tygodnie
nie twórz osobnych tematów gdy masz istniejace już wątki.
przeniesiono do istniejacego już wątku /Devixo
  • 788 / 446 / 0
https://files.fm/u/5s49dsphp7
W linku wypis z toksy.

W poprzedni weekend troche przegiałem, od tego momentu zdarza się, że trace przytomność po wstaniu z łóżka, czuje takie mroczki i drętwienie nóg. Mam się już martwić?. Dodam że nie miałem żadnej tolerancji przyjmując te substancje, a nie spałem już jakieś 3 dni po zabawach na katynonach.
  • 788 / 446 / 0
22 maja 2025mati5556 pisze:
Witam, co w przypadku jeśli od 5 dni od ostatniego zażycia „kryształu” nie chce on wgl puścić i mam cały czas spadki i wyrzuty serotoniny, jak to wszystko wyregulować? Myślałem ze po 2-3 dniach zespół serotoninowy minie a utrzymuje się już ponad 3 tygodnie
nie twórz osobnych tematów gdy masz istniejace już wątki.
przeniesiono do istniejacego już wątku /Devixo
To są typowe wahania nastroju które występują po zażyciu beta ketonów, nie masz czym w ogóle się martwić. Nie napisałeś też ile dni brałeś i jakie dawki przyjmowałeś, cięzko coś tutaj stwierdzić. Poza tym to nie jest żaden zespół serotoninowy, proszę nie diagnozuj się samemu bez żadnej wiedzy o tym co Ci się dzieje, bo wpadniesz w paranoję.
  • 31 / 1 / 0
witam, dwa tygodnie temu wypadla mi igla z zyly podczas iniekcji 3cmc. zrobilo sie takie coś:
przez ten czas (dwa tygodnie) smarowane tribioticem heparyną i dermovate
ropien? rozciąłem i wycisnąłem chyba rope a przynajmniej jakąś biała substancje. a i powiedzcie prosze czy te dziury do szycia czy samo sie zasklepi. tak wiem jestem marginesem spoleczenstwa
IMG20250528100429.jpg
IMG20250528103609.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Jestem po nocce na ketonach. Choruję na tachykardię, tętno w spoczynku wynosi u mnie 130/140 a po zażyciu nawet ponad 200. Od paru godzin strasznie się trzęsę, tętno 190, czerwone plamy na ciele. Biorę Propranolol 3 razy dziennie właśnie na obniżenie tętna, dzisiaj nie brałam, ale zastanawiam się nad tym bo niepokoi mnie mój stan. To w jakiś sposób pomoże chociaż na to napierdalające serducho czy lepiej nie łączyć tych leków teraz? ;)
  • 841 / 200 / 0
130/140? Rozkurczowe bardzo, ale to bardzo wysokie, za wysokie. Czerwone kropki czy czerwone plamy? Ogólnie to skonsultuj się pilnie z lekarzem. Załatw sobie drugą osobę by była przy Tobie. Nie mam doświadczenia z takimi sytuacjami, dla bezpieczeństwa zalecam SOR bez kłamania tego co robiłeś dzień wcześniej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.