Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Witojcie

Na wizycie dostalem do escitalopramu pregabaline wlasnie 2x75mg dziennie.

Jestem w trzecim dnii brania i fakrycznke czuć dzialanke na Gaba ale tez i momentami takie rozedrganie wewnetrzne ale ja nie o tym.

Czy jezeli bralbym caly czas te 75mg dwa razy dziennje to istnieje ryzyko uzaleznienia?
Czy trzeba bedzie i tak po jakima czasje zwiekszać dawke ?

Nie planjje tego brać ciagle tylko na rozkrecenje esci i odstawic ale zapytac mozna :)

Sory za bledy ale jade w busie i trzesie ta gablota
Pozdrawiam

scalono — 🦆

Sory ze post pod postem ale nie widze mozliwosci edycji

Czy mozna pregabaliny te ranna dawke brać na czczo ?
I jesli tak to lepiej dla zoladka bylo by cala kapsulke czy moze wysypac zawartosc do wody i wypic w ten sposob?
  • 101 / 13 / 0
Przy takiej dawce, potencjał uzależniający tego jest bardzo mały.
  • 320 / 81 / 0
Akurat na czas rozkręcenia Esci możesz brać spokojnie codziennie przez te 3-4 tygodnie, później to już raczej będzie wzrost tolerki i sięganie po wyższe dawki
  • 14 / / 0
Narazie przez te 3 dni spie po tym zle wybudzam sie co godzine i tak w kolko. Mam do poniedzialku tak brac a jak sie nie unormuje to dzwonic w poniedzialek do doktorka. Najwyzej bede brał tylko z rana od pon do piatku a weekend pauza to tolerka chyba nie powinna sie dzwigac
  • 5 / / 0
Z pregabaliną pierwszy raz miałam styczność na początku tego miesiąca. Biorę rekreacyjnie w postaci lineforu 300mg po jednej tabletce ( czasami zdarzało się że brałam 900mg) robie przerwę po 2-3 dni i upierdala tak samo. Oczywiście do tego energetyki i papieros za papierosem. Błogość, Euforia, brak zachamowań i napędzanie do działania. Ostatnio połączyłam Oribion z lineforem i jakby bardziej upierdoliło mnie to połączenie ? Niewiem czy to możliwe bo dopiero zaczynam przygodę.
  • 583 / 105 / 0
Mnie też sama pregaba dobrze robi. Natomiast wydaje mi się że najlepiej brać ją systemem mniej więcej takim:
tydzień/dwa brania, tydzień przerwy - tydzien brania - tydzien przerwy. Inaczej zanika te skupienie, porobienie, dobry stan.
:tabletki:
  • 1885 / 304 / 0
Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Odstawianie tego to masakra.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Nagłe odstawienie pregabaliny 300+ to piekło na ziemi
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 583 / 105 / 0
No tak. MI chodzi o to żeby od początku tak brać, jak brałeś przez rok cały czas to ci powyższa sugestia nic nie da :p
:tabletki:
  • 3 / / 0
jestem zaskoczony czytajac wasze opinie. brałem pregabaline przez rok dawka 300mg doba w 2 porcjach i ogolnie odstawiłem ja z dnia na dzien. zadnych skutów ubocznych nie mialem co dziwne. bo np. po weekedzie z klefa i alko chorowalem przynajmniej 3dni. ogolnie biorąc pregabaline nie czulem zadnych wiekszych zmian. obraz czasmi przed oczami jakby skakał, gubilem ostrość. nic w sumie wielkiego. ale tak jak ktos napisał kwestia bardzo indywidulana
  • 14 / / 0
@proo
I te 300mg ktore caly czas braleś to czułeś dzialanie ?

Wogole po wzieciu tabletki przez jakis czas no moze z godzine troche mi wjezdza na serducho tez tak macie ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.