Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 14 / / 0
Witojcie

Na wizycie dostalem do escitalopramu pregabaline wlasnie 2x75mg dziennie.

Jestem w trzecim dnii brania i fakrycznke czuć dzialanke na Gaba ale tez i momentami takie rozedrganie wewnetrzne ale ja nie o tym.

Czy jezeli bralbym caly czas te 75mg dwa razy dziennje to istnieje ryzyko uzaleznienia?
Czy trzeba bedzie i tak po jakima czasje zwiekszać dawke ?

Nie planjje tego brać ciagle tylko na rozkrecenje esci i odstawic ale zapytac mozna :)

Sory za bledy ale jade w busie i trzesie ta gablota
Pozdrawiam

scalono — 🦆

Sory ze post pod postem ale nie widze mozliwosci edycji

Czy mozna pregabaliny te ranna dawke brać na czczo ?
I jesli tak to lepiej dla zoladka bylo by cala kapsulke czy moze wysypac zawartosc do wody i wypic w ten sposob?
  • 137 / 15 / 0
Przy takiej dawce, potencjał uzależniający tego jest bardzo mały.
  • 351 / 87 / 0
Akurat na czas rozkręcenia Esci możesz brać spokojnie codziennie przez te 3-4 tygodnie, później to już raczej będzie wzrost tolerki i sięganie po wyższe dawki
  • 14 / / 0
Narazie przez te 3 dni spie po tym zle wybudzam sie co godzine i tak w kolko. Mam do poniedzialku tak brac a jak sie nie unormuje to dzwonic w poniedzialek do doktorka. Najwyzej bede brał tylko z rana od pon do piatku a weekend pauza to tolerka chyba nie powinna sie dzwigac
  • 5 / / 0
Z pregabaliną pierwszy raz miałam styczność na początku tego miesiąca. Biorę rekreacyjnie w postaci lineforu 300mg po jednej tabletce ( czasami zdarzało się że brałam 900mg) robie przerwę po 2-3 dni i upierdala tak samo. Oczywiście do tego energetyki i papieros za papierosem. Błogość, Euforia, brak zachamowań i napędzanie do działania. Ostatnio połączyłam Oribion z lineforem i jakby bardziej upierdoliło mnie to połączenie ? Niewiem czy to możliwe bo dopiero zaczynam przygodę.
  • 638 / 120 / 0
Mnie też sama pregaba dobrze robi. Natomiast wydaje mi się że najlepiej brać ją systemem mniej więcej takim:
tydzień/dwa brania, tydzień przerwy - tydzien brania - tydzien przerwy. Inaczej zanika te skupienie, porobienie, dobry stan.
:tabletki:
  • 2032 / 335 / 0
Gorzej, jak ktoś wejdzie już na większe dawki typu 300mg+ przez jakiś czas. Wówczas, przerwa o jakiej wspominasz @krzychv jest nierealna. Przynajmniej bez benzo, ja muszę kołować klona jak schodzę z pregabaliny. Jak byłem na dużych dawkach nawet klonazepam średnio pomagał.
Odstawianie tego to masakra.
Chyba, że schodzeniem z dawek, ale trzeba mieć dużo cierpliwości i ciąć miligramy co tydzień.
Nagłe odstawienie pregabaliny 300+ to piekło na ziemi
jezus_chytrus w wątku o Medycznej Marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 638 / 120 / 0
No tak. MI chodzi o to żeby od początku tak brać, jak brałeś przez rok cały czas to ci powyższa sugestia nic nie da :p
:tabletki:
  • 3 / / 0
jestem zaskoczony czytajac wasze opinie. brałem pregabaline przez rok dawka 300mg doba w 2 porcjach i ogolnie odstawiłem ja z dnia na dzien. zadnych skutów ubocznych nie mialem co dziwne. bo np. po weekedzie z klefa i alko chorowalem przynajmniej 3dni. ogolnie biorąc pregabaline nie czulem zadnych wiekszych zmian. obraz czasmi przed oczami jakby skakał, gubilem ostrość. nic w sumie wielkiego. ale tak jak ktos napisał kwestia bardzo indywidulana
Uwaga! Użytkownik proo jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
@proo
I te 300mg ktore caly czas braleś to czułeś dzialanie ?

Wogole po wzieciu tabletki przez jakis czas no moze z godzine troche mi wjezdza na serducho tez tak macie ?
Zablokowany
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.