Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 159 / 25 / 0
@farawayfromheaven Czekaj co? 600mg/doba? I potem nagle zmniejszasz do 50mg i co nie odczuwasz uboków?
I ogólnie niewiem ja już gdy pomimo tolerancji gdy zażywałem 100mg rano, po 6-7 godzinach dorzucilem 50mg to juz dziwne skutki uboczne jakies przysypianie; z rąk wszystko leciało. Efekt rekreacyjny czułem lekki, ale ogólnie no mimo efektu prospołecznego to raczej taki struty sie czułem
No ale ja np alkoholu prawie wcale nie pije, bo po 200ml wódki mija 30-40 minut i sie czuje struty w chuj, dużo bardziej niż gdy mi uliczna amfa schodziła po 3-4 dniowym ciągu
  • 506 / 109 / 0
Tak, są okresy, że słoiczek schodzi w 2 dni, co 4h wrzucam 100-150mg, euforia nie ma końca, taki stan manii, jedyny ubok to fakt, że puchnę. Śpię po 2-3h/doba i latam nakręcony. Ale to 3-4 tygodnie max, potem przestaję odczuwać działanie, wrzucam sobie jednego dnia 200mg, następnego 100, potem 75mg i od kolejnego dnia już 50mg, aż tolerka wróci. W takim grubym ciągu lecę na pewno od 2019/2020, jak przestało mi się opłacać zamawiać GBL, badania robię raz w roku, wszystko gra. Dawki faktycznie chore, ale ta euforia jest nie do przebicia.
  • 372 / 117 / 0
No i trzeba przyznać, że tolerka na baklofen spada szybko. Bynajmniej na podkładce pregabaliny.
@Patrykpatyk
Dodawaj do baklofenu kofeinę, ewntualnie do tego taurynę.
  • 1 / / 0
brał ktos baclo albo klony podczas terapii kwetapina? Jak to wygladało kwetapina osłabiała działanie tych dwóch czy raczej obojętna była?
  • 1410 / 88 / 2
Mix baclofen i pregabalina?
action movie:gun:
  • 1410 / 88 / 2
02 czerwca 2025panpaweljumper11 pisze:
brał ktos baclo albo klony podczas terapii kwetapina? Jak to wygladało kwetapina osłabiała działanie tych dwóch czy raczej obojętna była?
Kwetiapina w takim mixie pogł♠ebi depresje oun i da sedacje.Sama kwetiapina solo w dużych dawkach to spanko.Klony podbiją działanie nasenne, a w baclo będzie miało osłabione działanie pobudzające.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.