Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 80 / 4 / 0
Jak tam, ktoś coś nowego wniesie?

Na buprze jestem od kilku msc, od kilku dni jestem chory i biorę DXM (strykte p.kaszlowo, dyso nie są tym czego oczekuję) i coś jest inaczej, na plus. Po minięciu choroby będę kontynował i tak taki mix :)
  • 165 / 28 / 0
Afterglow po DXM ułatwia mi funkcjonowanie (mam adhd, depresje w miare wyleczoną ale pojawiają sie stany depresyjne, i OCD, od wielu lat, więc za mało serotoniny)
Brałem ssri/snri/moklobemid, pomagało słabo, czasem też bardzo mi szkodziły te leki ssri itd, bardzo dużo skutków ubocznych, brak emocji, tylko moklobemid wspominam dobrze tak naprawde, ale poprawa była mała, i działał z 2 miesiace może
Leki na adhd czyli MPH, elvanse i dexamph czyli tentin pomagaly ale mialem przed nimi za krotka przerwe od stimów rekreacyjnych( Uliczna feta, 3mmc/3cmc, kokaina) i poprostu na lekach na adhd jak metylofenidat wracały mi psychozy czasem, wiec ich nie biore
Na afterglow po 600mg DXM( z minimalną ilością THC z cbd) lepiej mi sie myśli, paradoksalnie mam lepszą koncentracje
Ale wiadomo łykanie 600mg DXM 3-5 razy w tygodniu to przesada
Myślicie że mniejsze ilości deksa z dodatekiem bupropionu mogą mi pomóc
Zmniejszam tez dawki pregabaliny
Zdarza mi sie zazyc benzo/opio/ fenibut itp rekreacyjnie, ostatnio czesto fenibut/baklo
Od wielu lat walcze z trudnymi stanami psychicznymi, jestem po ciezkich traumach w dziecinstwie, niektorzy lekarze mowili ze moge miec ptsd
Wiadomo ze najlepiej bylo by odstawic pregabaline i inne rzeczy ale na chwile obecna nie jest mozliwe calkowite odstawienie
Gdybym dostał recepte na bupropion, w jakiej kolejności to zazywac, i jakie dawki?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.