Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2581 / 535 / 0
Ciekawe, czy słowniczki są aktualizowane u niebieskich %-D
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 178 / 62 / 2
pewnie ci bardziej zatwardziali w łapaniu "pRzEstEpcÓw" policjanci na bieżaco aktualizuja swoje słowniczki a reszta uczy sie od tych zatwardziałych %-D

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
  • 1509 / 528 / 0
Cześć z tego jest bardziej przypalowa niż mówić wprost, jeszcze wymyślać jakieś zdania całe żeby to wpleść i nie było podejrzane użycie takich sformułowań... Wydaje mi się że ktoś od takich spraw w policji musiał stworzyć szkolenie dla funkcjonariuszy nie znając się na tym za bardzo i wklepał byle co i byle jak, dużo naturalnych określeń ze Szczecina i okolic tu nie ma a wiele to pewnie inne regionalizmy. Tylko w niektóre zwroty nie uwierzę, nie ma szans żeby ktoś tak mówił. To musi być test IQ dla policjanta, jak wyjdzie, że jest głupi, to do policji się nadaje, bo głupi wykonuje rozkazy i się nie zastanawia.
  • 93 / 53 / 0
Sami tego wszystkiego nie wymyslil z dupy, czesc pewnie tak ale wiekszosc to zapewne jakies niedojebane tlumaczenia sprzed czasow powszechnego internetu, tlumaczone przez starszego antyperspiranata jakiegos tam, a zrodlo to .. no mozliwosci jest wiele. Zakladm ze te nawet po tlumaczeniu "poprawnym" sensu by nie zyskalo za duzo, ale ciekawe kurwa skad on wzieli takie "materialy operacjyne" czy na jakim murze to przeczytali czy co kurwa %-D To pewnie jeszcze z lat 90 jest, nie zdziwioby mnie to. Wtedy to przypadkiem najdrozszym urzadzeniem na komisariacie nie bylo biurko czy cos? xD
  • 2581 / 535 / 0
Wiadomo, że znaczna część jest z lat 90, ostatni wpis przed moim odkopem był z 2008.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.