- dzień dobry, jest tjokodin w tabletkach
- *babka patrzy w kompa* nie ma, mamy tylko acodin
- hmm (chwila zawachania czy podziekowac i isc czy nie), a macie moze nurofen plus?
- niestety mamy zwykly nurofen tylko
- a to dziękuję bardzo, dowidzenia
Jestem juz spalona w tej aptece i jeszcze beka, bo moja mama lubi tam chodzic wiec mi troche wstyd XDDD
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
Wczoraj ide do apteki jednej i pytam sie o tjoko w tabletkach i jest, dostaje, place 10,80zl (piekna cena, nie zmieniaj sie) i ide potem do drugiej z nastawieniem ze kupie drugie. Wchodze i:
- dzień dobry, jest tjokodin w tabletkach
- *babka patrzy w kompa* nie ma, mamy tylko acodin
- hmm (chwila zawachania czy podziekowac i isc czy nie), a macie moze nurofen plus?
- niestety mamy zwykly nurofen tylko
- a to dziękuję bardzo, dowidzenia
Jestem juz spalona w tej aptece i jeszcze beka, bo moja mama lubi tam chodzic wiec mi troche wstyd XDDD
A z anegdot, pewien dzień czy tam już noc, nie pamiętam - w pewnym mieście na East Poland, to było rok, bądź czy dwa lata temu: Kręcę się w centrum - a tu podchodzi, wyraźnie zbombiony ziomek:
Ja: Siema mordeczko
Ziomek: No siema siema
Ja: Co tam było grzane?
- A bombkę se zrobiłem (czy tam był zjarany a o bombce mówił że lubi, już nie pamiętam), a coś było?
- No ja lubię sobie w nosek zajebać, lekko zbombiona jestem więc sami swoi
- Spoko trzymaj się mordzia z fartem
I sobie poszedł, kontaktu jednak nie zostawił
Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email/oooizneb@tutanota.de bądź na czacie
Jabber: oooizneb@jabber.5july.net
Pogaszone światła. Do pokoju przez rolety wbija się światło, delikatne techno na słuchawkach bardzo delikatne, I ja który Wypił pół litra herbaty w której znajdował się kryształ, choć mogę mieć wątpliwości co do "czystości ów produktu, bo po chwili widzę ich, "Shadow pepole".
Mówię okeeeyy nie powinno ich być na 2 nocy, ale ze zmęczony to odpuściłem mózgowi mózgowania, I to był błąd bo coś zobaczyłem i się zaśmiałem a razem ze mną jakis inny głos i na miliardów milionów procent nie mam tak wysokiego głosu żeby tak się śmiać.
I czekam aż współlokator wróci bo moje poćpane dupsko mi robi Harlem w głowie, Uprzedzając nie śpię drugą noc, w pełni komunikatywny, lekkie problemy z równowaga, i lekko wymowa. Co jest ciekawe ze bardzo ciepło mi na płacie czołowym, oczach i jakby karku
Zjadłem kiedyś pół kwaśnego kartona w pobliskim lesie i potem przemieszczałem się po okolicy to tu, to tam. Wróciłem nad ranem do domu i położyłem się do łóżka, chociaż nadal tripowałem i nie byłem jeszcze jakoś poważnie zmęczony.
Słabe światło oświetlało niemrawo pomieszczenie, ja leżałem pod kołdrą i dwoma kocami, w bluzie i dresach, bo kurwa 16 stopni na grzejniku w środek zimy i patrzyłem na sufit.
- Kurwa, jaki krzywy - pomyślałem. Sufit był jako pochylony od lewej do prawej pod kątem kilku stopni. Sąsiad z góry jakby przy drzwiach wejściowych upuścił jakąś piłkę to pewnie szybko potoczyła by się w stronę przeciwległego okna. Spojrzałem na miejsce w którym styka się ze ścianą i tam też było krzywo, jakby majster który to stawiał był w trzy dupy pijany. Jeśli myśleliście, że pokoje w mieszkaniach powinny być zbudowane na planie kwadratu to grubo się myliliście. Kamienica w której mieszkałem postawiona była na planie rąbu.
Obracam się na lewy bok, patrzę na drzwi wejściowe:
- Japierdolę, jak krzywo.
Patrzę znowu w prawo:
- Nie no, krzywo w chuj.
I to wszystko wydało mi się bardzo śmieszne bo wcześniej nawet nie zauważałem jak dziwny jest ten budynek. Złapałem się za głowę i śmiałem się obracając z boku na bok i zauważając coraz to więcej niedoskonałości w konstrukcji tego jakże niedoskonałego mieszkania.
- Przejebane... - pomyślałem - Jak jeszcze wyglądać ma moje życie jeśli miejsce w którym żyje jest takie krzywe i do niczego?
W ciągu dwóch miesięcy wyprowadziłem się stamtąd. Do końca mojego pobytu na danym miejscu, widziałem wszystkie te krzywizny i niedociągnięcia.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
wczorajWojowniczaHerbata575 pisze: bo po chwili widzę ich, "Shadow pepole".
Mówię okeeeyy nie powinno ich być na 2 nocy, ale ze zmęczony to odpuściłem mózgowi mózgowania, I to był błąd bo coś zobaczyłem i się zaśmiałem a razem ze mną jakis inny głos i na miliardów milionów procent nie mam tak wysokiego głosu żeby tak się śmiać.
I czekam aż współlokator wróci bo moje poćpane dupsko mi robi Harlem w głowie, Uprzedzając nie śpię drugą noc, w pełni komunikatywny, lekkie problemy z równowaga, i lekko wymowa. Co jest ciekawe ze bardzo ciepło mi na płacie czołowym, oczach i jakby karku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/ayahealth.jpg)
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania
Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.