Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3141 / 876 / 5
Nic ale jestem narkomanem %-D
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 56 / 2 / 0
Wczoraj ide do apteki jednej i pytam sie o tjoko w tabletkach i jest, dostaje, place 10,80zl (piekna cena, nie zmieniaj sie) i ide potem do drugiej z nastawieniem ze kupie drugie. Wchodze i:
- dzień dobry, jest tjokodin w tabletkach
- *babka patrzy w kompa* nie ma, mamy tylko acodin
- hmm (chwila zawachania czy podziekowac i isc czy nie), a macie moze nurofen plus?
- niestety mamy zwykly nurofen tylko
- a to dziękuję bardzo, dowidzenia

Jestem juz spalona w tej aptece i jeszcze beka, bo moja mama lubi tam chodzic wiec mi troche wstyd XDDD
I'm a fan of pro-ana nation
I do them drugs to stop the f-food cravings

~Lana Del Rey "Boarding school"
  • 78 / 11 / 3
Wczoraj ide do apteki jednej i pytam sie o tjoko w tabletkach i jest, dostaje, place 10,80zl (piekna cena, nie zmieniaj sie) i ide potem do drugiej z nastawieniem ze kupie drugie. Wchodze i:
- dzień dobry, jest tjokodin w tabletkach
- *babka patrzy w kompa* nie ma, mamy tylko acodin
- hmm (chwila zawachania czy podziekowac i isc czy nie), a macie moze nurofen plus?
- niestety mamy zwykly nurofen tylko
- a to dziękuję bardzo, dowidzenia

Jestem juz spalona w tej aptece i jeszcze beka, bo moja mama lubi tam chodzic wiec mi troche wstyd XDDD
@Poluska hmm weird ja pamiętam jak się kupowało u mnie thio za 16 nawet chodziło (wschodnia Polska) %-D

A z anegdot, pewien dzień czy tam już noc, nie pamiętam - w pewnym mieście na East Poland, to było rok, bądź czy dwa lata temu: Kręcę się w centrum - a tu podchodzi, wyraźnie zbombiony ziomek:

Ja: Siema mordeczko
Ziomek: No siema siema
Ja: Co tam było grzane?
- A bombkę se zrobiłem (czy tam był zjarany a o bombce mówił że lubi, już nie pamiętam), a coś było?
- No ja lubię sobie w nosek zajebać, lekko zbombiona jestem więc sami swoi
- Spoko trzymaj się mordzia z fartem

I sobie poszedł, kontaktu jednak nie zostawił %-D
Nie dotykaj narkotyków, bo Cię kurwa zmiotą z planszy.

Masz jakąś sprawę? Napisz na oooizneb@hyperreal.email/oooizneb@tutanota.de bądź na czacie

Jabber: oooizneb@jabber.5july.net

:liść: :wino: :papieros: :kreska: :strzykawka: / sober: 01.05.2025
  • 1 / 1 / 0
Sytuacja z godzinki wstecz

Pogaszone światła. Do pokoju przez rolety wbija się światło, delikatne techno na słuchawkach bardzo delikatne, I ja który Wypił pół litra herbaty w której znajdował się kryształ, choć mogę mieć wątpliwości co do "czystości ów produktu, bo po chwili widzę ich, "Shadow pepole".

Mówię okeeeyy nie powinno ich być na 2 nocy, ale ze zmęczony to odpuściłem mózgowi mózgowania, I to był błąd bo coś zobaczyłem i się zaśmiałem a razem ze mną jakis inny głos i na miliardów milionów procent nie mam tak wysokiego głosu żeby tak się śmiać.

I czekam aż współlokator wróci bo moje poćpane dupsko mi robi Harlem w głowie, Uprzedzając nie śpię drugą noc, w pełni komunikatywny, lekkie problemy z równowaga, i lekko wymowa. Co jest ciekawe ze bardzo ciepło mi na płacie czołowym, oczach i jakby karku
  • 824 / 245 / 0
Może nic tak spektakularnego jak wcześniejsze moje anegdoty ale przypomniało mi się ostatnio, jak podczas jednego z etapów emigracji mieszkałem w takim tanim mieszkaniu o bardzo niskim standardzie, gdzie okna były nieszczelne, na ścianach i parapetach rosła czarna pleśń a ogrzewanie było elektryczne a więc nieefektywne i dosyć drogie. Przy 16 stopniach na liczniku w zimie, przychodziły faktury na 250e za dwa miesiące. No kurwa nie nawidziłem tej chaty i w sumie cały tamten okres mojego życia był do bani z różnych przyczyn i względów.
Zjadłem kiedyś pół kwaśnego kartona w pobliskim lesie i potem przemieszczałem się po okolicy to tu, to tam. Wróciłem nad ranem do domu i położyłem się do łóżka, chociaż nadal tripowałem i nie byłem jeszcze jakoś poważnie zmęczony.
Słabe światło oświetlało niemrawo pomieszczenie, ja leżałem pod kołdrą i dwoma kocami, w bluzie i dresach, bo kurwa 16 stopni na grzejniku w środek zimy i patrzyłem na sufit.
- Kurwa, jaki krzywy - pomyślałem. Sufit był jako pochylony od lewej do prawej pod kątem kilku stopni. Sąsiad z góry jakby przy drzwiach wejściowych upuścił jakąś piłkę to pewnie szybko potoczyła by się w stronę przeciwległego okna. Spojrzałem na miejsce w którym styka się ze ścianą i tam też było krzywo, jakby majster który to stawiał był w trzy dupy pijany. Jeśli myśleliście, że pokoje w mieszkaniach powinny być zbudowane na planie kwadratu to grubo się myliliście. Kamienica w której mieszkałem postawiona była na planie rąbu.
Obracam się na lewy bok, patrzę na drzwi wejściowe:
- Japierdolę, jak krzywo.
Patrzę znowu w prawo:
- Nie no, krzywo w chuj.
I to wszystko wydało mi się bardzo śmieszne bo wcześniej nawet nie zauważałem jak dziwny jest ten budynek. Złapałem się za głowę i śmiałem się obracając z boku na bok i zauważając coraz to więcej niedoskonałości w konstrukcji tego jakże niedoskonałego mieszkania.
- Przejebane... - pomyślałem - Jak jeszcze wyglądać ma moje życie jeśli miejsce w którym żyje jest takie krzywe i do niczego?

W ciągu dwóch miesięcy wyprowadziłem się stamtąd. Do końca mojego pobytu na danym miejscu, widziałem wszystkie te krzywizny i niedociągnięcia.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 1 / / 0
wczorajWojowniczaHerbata575 pisze:
bo po chwili widzę ich, "Shadow pepole".

Mówię okeeeyy nie powinno ich być na 2 nocy, ale ze zmęczony to odpuściłem mózgowi mózgowania, I to był błąd bo coś zobaczyłem i się zaśmiałem a razem ze mną jakis inny głos i na miliardów milionów procent nie mam tak wysokiego głosu żeby tak się śmiać.

I czekam aż współlokator wróci bo moje poćpane dupsko mi robi Harlem w głowie, Uprzedzając nie śpię drugą noc, w pełni komunikatywny, lekkie problemy z równowaga, i lekko wymowa. Co jest ciekawe ze bardzo ciepło mi na płacie czołowym, oczach i jakby karku
Byku xddd Jak masz objawy psychozy to instant odstawiasz stima i próbujesz się zmęczyć albo pijesz melisę, jeśli masz jakiś neuroleptyk pod ręką to masz szczęściem. Idź spać bo twój mózg je sam siebie i odpierdala ci jazdy, po spaniu możesz dalej ćpać, bon apettit, będzie lepiej smakować. Ewentualnie jakiś mój kolega używał kropli walerianowych, ale ja nigdy nie testowałem. Jeśli to tylko keton to jakiś gargantuicznych problemów z zaśnięciem nie powinno być.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.