Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 47 / 3 / 0
@Zbigniew50 a co lepiej działa na stres? I w ogóle to właśnie stres nie bierze się z lęku?
  • 380 / 148 / 0
@dobryjakchleb stres to taki wielki worek, do którego można wrzucić: lęk, strach, irytację, drażliwość, niepokój, wstyd i masę innych.
Także raczej na odwrót, pod wpływem stresu pojawia się lęk.
Koniec OT z mojej strony, bo to wątek o alprze ;)
  • 579 / 104 / 0
Jak dla mnie w 90% przypadków na lęki pomaga 0.5mg, przy problemach ze snem również. W rzadkich przypadkach dorzucam drugie 0.5. Więcej to mi się od wielu lat nie zdarzyło
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.