Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 807 / 188 / 0
Jak tylko niebieskie kurwy zwrócą mi odczynniki to muszę tego spróbować, bo mam wszystko. :)
  • 2 / / 0
27 kwietnia 2025stary dziad pisze:
@morphinekids, bezwodnik wlewasz DO acetonu, a nie po jego odparowaniu! Przecież chodzi o środowisko, które ułatwia acetylację. Czytanie ze zrozumieniem, to widać duży problem.
Dzięki że odpisałeś, przestałem robić z acetonem, dodaje po prostu więcej bezwodnika. I w dalszym ciągu czasami albo wyjdzie mi super. Albo wyjdzie tak że czuje tylko wjazd. Mógłbyś jeszcze raz zerknąć i napisać co być może robie źle? Domyślam się że głupio to wygląda jak po 30 stronach opisania, dalej są dla niektórych jakieś niejasne rzeczy. Ale kontaktowałem się również z innymi osobami,w celu znalezienia przyczyny. No i tak samo jak ja miały problem:) Zdaje sobie sprawe że dla ciebie, robiąc to od lat wszystko jest mega proste. Ale no bądź wyrozumiały:v
  • 6 / / 0
27 kwietnia 2025stary dziad pisze:
@morphinekids, bezwodnik wlewasz DO acetonu, a nie po jego odparowaniu! Przecież chodzi o środowisko, które ułatwia acetylację. Czytanie ze zrozumieniem, to widać duży problem.
Mam ten sam problem, co kolega któremu odpisałeś.
Przede wszystkim chodzi też o końcową postać- ma być to proch czy może to jest taka skorupka właśnie?
Bo czy robię dodając bzt do acetonu, czy odparowuje aceton czy sam bzt to zawsze wychodzi ta skorupka a nie stricte proch.
  • 40 / 3 / 0
Od jakiej ilości morfiny (chodzi o tabletki a nie czysta substancje oczywiście) taka metoda do heroiny ma sens? Bliżej 100, 200 czy 500 raczej?
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 1534 / 204 / 0
Oczywiście, że wychodzi skorupka i nie przejmować się tym, tylko zdrapać.
  • 6 / / 0
I dziękuję bardzo, wszystko stało się teraz bardzo jasne i klarowne. Myśle, że innym też wiele nakreśliło xd
  • 9 / 1 / 0
Najprosciej - i napewno bedzie mocniejsze niz mst. Rozkruszyc mst na proszek, zakropic 10 kroplami bztu. rozprowadzic paluchem do cienkiej warstwy na lyzce, poczekac 3 minuty, odparowac bzet i jazda. Nie wiem czy wychodzi H, czy octany M jakies. Ale mocniejsze jest toto napewno.

Z amoniakiem: jak kolega opisuje powyzej, M spada na dol roztworu jezeli potraktujemy roztwor amoniakiem. Mozna wiecej amoniaku dac, najwyzej bedzie mocniej smierdzialo.
Potem oddzielic "wode" od tego blota na dole, wysuszyc bloto.
Dodac do tego suchego blota 5ml acetonu lub byle-czego (typu rozpuszczalnik nitro). Do tych 5ml acetonu z rozpuszczona M dodaj cent lub pol-centa bztu, pomieszczac, pobeltac, im dluzej tym lepiej. (Ale wez tu i czekaj jak grzac sie chce...) Odparowac ostroznie do glazury. Ja odparowywuje do momentu az bztu nie czuc. Potem zalewam 10cm wody, 2 krople octu, gotuje 10 sekund, i jazda. Oczywiscie mst200 bedzie na kilka dobrych przypalow dla swiezego goscia lub dwoch gosci, ostroznie !!!

test: spuszczamy jedna krople na gore reki, i lizemy. Po gorzkosci mozna wywnioskowac moc. Jak ta kropla bedzie tak gorzka ze ci morde wykreci - duza moc.
Jak malo-gorzka to moc mniejsza.

Dziadu, skontaktuj sie ze mna jakos. Zalezy mi....
  • 51 / 6 / 0
Czy oplaca sie wytracac sama morfe zgodnie z tutorialem, bez dalszej acetylacji, w celu pukniecia np. 4, 5 tabsow na raz, czy jest moze lepszy sposob na to? (I tylko zmarnuje duzo materialu wytracajac w ten sposob bez dalszej przerobki do acetylatu)? Z gory dziekuje za odpowiedz, lub nakierowanie w odpowiednim kierunku :)
  • 2933 / 243 / 0
Po prostu stukasz czysty materiał, bez żadnego wosku czy wypełniaczy, czy warto odpowiedz sobie sam.
Dawny nick: tur3k
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.