Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
Ja wybieram DCK, O-PCE, MXPr.
Ma wszystko co najlepsze i nie podnosi tak tolerancji jak o-pce.
W ogóle radze omijać o pce szerokim łukiem jak nie chcecie sobie zjebać tolerancji na wszystkie dysocjanty kto wie na jak długo.
:(
Na ta chwile dam takie zestawienie, chociaż pewnie mi sie zmieni. Kolejność bez znaczenia :
ketamina - za glebie i psychodelie
MXPR - za pluszowy stan umysłu i fizyczna (cielesna) euforie
2-FDCK - za przyjazny profil, czystość umysłu i kolory
Dck we wstępnej fazie badan, jedno podejście było raptem ale mam wrażenie ze wejdzie na ta liste. W porównaniu do 2fdck wieksza głębia doznania i spokojniejszy przebieg.. fluorowa wypada przy dck jak wesoła zabaweczka i w ogóle inny profil działania także nie wiem po co porównuje.
DMXE tez ma swoja magie, jak już ktoś w ogólnym wątku pisał jest całkiem empatogenne. Niestety nie moge lepiej ocenic bo za kazdym razem brałem po nie przespanej nocce z amfetamina... tak sie jakoś złożyło. Tępa strzała ze mnie 0,5g tak zmarnowałem
Mxpr i f-fdck opisałem w wątku ogólnym to nie będę zaśmiecał
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.