Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 702 / 159 / 0
Po tych wychwytach to paro powinna być uważana jako SNDRI, albo deliriant idąc Twoim tokiem rozumowania xD no, ale nie spojrzałeś już na wielokrotnie mocniejsze działanie na serotonine, nie no po co? Z resztą będę musiał sprawdzić czy ktoś mnie tu nie trolluje. Ale to nie dzisiaj.
  • 10 / / 0
Patrzyłem dlatego napisalem ze o wiele mocniej dziala na sero i moze tej adrenaliny wogole nie czuc.

Do 23 maja mam czas na zastanowienie sie nad lekiem bo wtedy mam wizyte u lekarza. Potrzeba mi cos na lęk takie napiecie wolnoplynace. Ale tez zeby luzowało kichy bo zaparcia mam niestety.
  • 361 / 138 / 0
@DobryWujas owszem paroksetyna wykazuje NIEWIELKIE powinowactwo do receptorów adrenergicznych α1, α2, tak samo zresztą jak do dopaminergicznych, muskarynowych etc. - nie musisz sprawdzać, ale no jednak głównie na serotoninę działa i to działanie przykrywa wszystko inne.
Nie trzeba nawet szukać na stronie angielskiej wiki, bo ta informacja jest w ulotce/CHPL
  • 153 / 58 / 0
  • 702 / 159 / 0
To działanie na noradrenalinę i to powiedzmy w niemałym stopniu to mnie zaskoczyło. Gdyby nie potężne uderzenie serotoniny to paroksetyna mogłaby być całkiem solidnym pobudzaczem. Oczywiście z fchuj źle ustawionymi proporcjami.
@ladyinnaightmares
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.