Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 577 / 79 / 0
Ja ogolnie ostatnio jade na Tramalu z kodeina, zaczalem 2 paczke 200 od Stady, dawki 400:-800, czesc po, czesc iv chociaz sie chujowo robi roztwor do iv przez te gluty z retardow. Ogolnie to ja zawsze rozgryzam tabletki albo biore miedzy kartke i krusze jakims walkiem na totalny prpch i dopiero lykam.
Niby fajnie bo opiaty ale kurwa czegos mi brak w tej substancji, czegos co ma np kodeina ta faza jest taka strasznie syntetyczna i to mnie wkuriwa. Mimo ze nie bralem chuba z dwa lata Tramalu to czasem jesscze potrafi nie klepac, i nie wiem kaprysnie to dziala, raz 400mg zgrzeje a raz 800 walisz i prawie nic nie czuc.
Nadal wole kodeine i oksykodon %-D
Jestem dość trudny.
  • 718 / 75 / 22
Bardzo fajnie zadziałało na mnie 500 mg retarda po nieprzepanej nocy. Receptory mam odświeżone, bo 6 lat temu odstawiłem kodę i nic opiatowego nie brałem od tamtej pory. Wyszedłem na miasto i wielkiego banana na ryju miałem - myślałem, że buchnę śmiechem mijając ludzi na mieście. A chodziło mi się lekko - jak po spidzie. W fazie sedacyjnej poszedłem nad piękną rzekę i kontemplowałem.
  • 6 / / 0
10 marca 2025halowpierdol pisze:
@freegranat

ad1. dorzutki mają sens, niektórzy nawet wolą jeść trama na raty bo tak lepiej klepie. Ja natomiast lubiłem jeść retardy w całości bez kruszenia, według mnie najlepsza opcja zażywania tej substancji w celach rekreacyjnych. Ale to samemu musisz obczaić co Ci bardziej podchodzi. Co do ryzyka drgawek to pisałem w tym temacie nie tak dawno post na ten temat, nic nowego nie wymyślę więc odsyłam do niego.

ad2. te parametry które podałeś nie są jakieś nadzwyczajne czy niepokojące w takim mixie. Tram jest przede wszystkim SNRI a dopiero potem słabym opioidem, dorzuć do tego władka i serce będzie intensywniej pracować bo takie jest działanie tych substancji. Największym ryzykiem takiego połączenia jest natomiast ryzyko drgawek i tym bym się martwił przede wszystkim, a nie trochę podwyższonym ciśnieniem/tętnem.

ad3. nie ma pewnej metody na zapobieganie padaczce potramalowej, ale najskuteczniejsze będą tu jedynie benzodiazepiny. Typowe leki przeciwdrgawkowe nie działają doraźnie oraz nie kontrują prodrgawkowego działania tramca. Doraźnie raz na jakiś czas wystarczy 5mg diazepamu, taka dawka raczej Cię mocno nie porobi a da jakąkolwiek ochronę, choć trzeba pamiętać że ryzyko - choć znacznie mniejsze nadal istnieje.

ad5. po większości substancji psychoaktywnych można dostać napadu, nawet po benzo (reakcja paradoksalna, chociaż to bardzo rzadkie zjawisko). Ale wyjątkowo wredny pod tym względem jest jedynie tramadol i (chyba, bo nigdy jej nie brałem) petydyna. Inne opioidy są znacznie bardziej wyrozumiałe.

Co do ostatniego pytania to samo picie codziennie alkoholu jest wysoce toksyczne, mieszanie tego z innymi dragami i lekami to prosta droga do rozpieprzenia sobie wątroby. Zwłaszcza, że kwas walproinowy również potrafi mocno przetyrać owy organ.
na szczescie znudzilo sie wszystko z powyzszych zanim wyjebalo tolere i wieksze ryzyko padaki, mam z 250-300 zwyklego i retard, w razie W 10-15 librium 5mg ale lezy w szufladzie, ja to jednak #teamstims ale fajnie byloby znalezc jakis zamiennik przy ktorym nie czulbym sie jak gowno po odstawce spida, trampek tylko za trzema-moze czterema razami 200-300mg dal taki efekt, ale nie to nie jest to definitywnie, chociaz no dal nadzieje zeby probowac, nie ma to tamto
  • 5 / / 0
Zdarzały się wam jakieś problemy z odczuwaniem wpływu tramadolu?

Przyznam się niechlubnie, że ostatnio walę trampka prawie codziennie, no ale do tej pory się nie zdarzało żeby mnie nie grzał. Wczoraj po małym piciu zarzuciłem na dobry wieczór przed spaniem 200mg tabl. + 50mg podskórnie z ampułki i nic a nic, chyba że alko przyćmiło efekt takiej dawki. Natomiast dzisiaj na trzeźwo i chyba po strawionym już obiedzie 300mg tabl. i napój z kodą z jednej paczki Antidolu, i w sumie mam wrażenie, że tylko ta koda lekko podrapała. Zawsze po 45 minutach zaczynałem czuć, jak wspaniałe ciepło rozchodzi się po ciele, a tu 3 godziny zaraz dobiją i się irytuję... Dorzucę jeszcze stówkę i może chociaż trochę radości będę miał tego wieczoru :(((
  • 718 / 75 / 22
Mam ciekawego narkola w sąsiedztwie - co dwa dni w przychodnikowym koszu na śmieci, gdzie wrzucam psie guffienko, widzę pusty listek po 10 szt. Dorety 75 mg + 650 mg i butelki po wódzie. Ciekawe czy sam to wali na raz? Ja tylko jednorazowo spożyłem taką dawkę dorety bez extrakcji i bez alka...
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.