Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 65 / 11 / 0
06 grudnia 2024RuchRych pisze:
Drodzy,
Czy jest ktokolwiek kto z powodzeniem zastąpił tradycyjne opiaty/opioidy na rzecz kratomu?
Tak, ja obecnie używam tylko kratom:)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 65 / 11 / 0
05 grudnia 2024Nefilim pisze:
Uwaga! Nowelizacja przepisów w Czechach! Po nowym roku kratom i HHC nie będą dostępne.
Robimy zapasy lub szukamy wendora gdzie indziej.

Dostalem info do zamówienia,że właśnie wyprzedają wszystko w Czechach od wendora pod zmianę przepisów w 2025. Znalazłem też art, ktory o tym mówi.

Źródło: https://www.rynekzdrowia.pl/Farmacja/Cz ... 197,6.html

Zdrowka kochani i trzymajcie się:)
Nie mogę edytować, więc napiszę tutaj. Faktycznie w Czechach była zmiana przepisów ale nie dotknęła eksportu do Polski. Cały czas zamawiam bez problemu. Jedynie syntetyczne thc zniknęło u czeskich wendorow. Mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłem w błąd. A jak ktoś odstawil przez mój post z grudnia to nic tylko się cieszyć:)

Zdrówka koleżanki i koledzy.
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 10 / / 0
Wie ktoś może czy czyste 7-OH blokuje działanie kodeiny/tramadolu tak samo jak normalny kratom?
  • 5 / / 0
15 kwietnia 2025kajtusszef pisze:
Dowiedziałem sie niedawno o kratomie i czy mialby ktos do polecenia odmiane ktora bedzie dobra znalazłem strone ktora z wysylka do polski ofertuje 50g kratomu za 90zł i nie mam pojecia czy jest to dobra cena przy wiekszych ilosciach jest bardzo tanio
meangDa czy jakos tak. zielone, bo czerwone to raczej nie.
  • 4995 / 851 / 0
Mi na zielony green Rząd Da tolerancja mocno skoczyła.
A że potrzebuję czegoś do pracy, to przetestuję mix białego z czerwonym .
To , że czerwony jest mocno wyczuwalny w działaniu to już wiem , ale faza raczej do leżenia w łóżku. Zielony już przestał dawać fajne efekty , nawet jak zamknę oczy . Dlatego trzeba z nim skończyć romans .

Agmatyne stosuje w celu zbicia , ale jakoś źle mi na żołądek działa.
Jakby zachodziła jakaś reakcja w brzuchu i tworzy się siarkowodor.
Może z tym grzybem Cordycepsem jakąś interakcja.
Na razie kolejna przerwa od kratomu i nic innego nie biorę.
Miał ktoś problemy gastryczne po agmatynie ?
Może w święta się przejadłem, ale w życiu nie miałem takiego bekania , wzdęc i gazów.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 261 / 30 / 0
Ja od jakiegoś czasu stosuję tylko biały, bardzo przyjemne pobudzenie i nie czuć tak bardzo momentu zejścia. Zauważyłem też, że nie ma tak dużej chęci na dorzutke gdy schodzi i można lajtowo odpuścić po jednej dawce. Do pracy lub do grania nadaje się idealnie.

W środę nie było mnie w domu cały dzień i siłą rzeczy ominąłem wieczorną porcje kratomu, totalnie żadnych objawów odstawki, żadnego kataru lub obniżonego nastroju z tego powodu. Jedyne co zauważyłem to tylko mózg dopraszał się z przyzwyczajenia o wieczorną porcje bo myślałem o tym jak fajnie bym się poczuł gdybym wypił, ale spokojnie dałem radę odpuścić. I tak już od wielu wielu miesięcy stosowania 3-6+ gramów dziennie tylko wieczorami nie odczułem negatywnych skutków. Jak na razie takie dawkowanie wydaję się być bezpieczne, żadnych wyskoków brania z rana czy przed godziną 16-17
  • 4995 / 851 / 0
Paka szybko doszla
Biały super sir laczy z racetamem .
Wrzuciłem 500 mg aniracetamu na już rozkręcony 5 g białego i mam takie lekkie nogi jakbym latał i wzrok HD, oczy szeroko otwarte . No super sie teraz w robocie czuje mimo paskudnej roboty.

Dobrze ze czerwonego nie rzucałem.
Te odmiany wydają się jakby działały mało zależnie od siebie.
Dlatego zonglerka ma sens .
Zupełnie jakby inna substancje przyjąć. Wszak różne alka alkaloidy mają.
Wczoraj jak czerwonego na wieczór dałem to tak mi oczy podeszły piaskiem i chill był wyjebisty .
W lustro Jak spojrzałem to zajebany byłem fest . Wiec trzeba z nim uważać do ludzi . Oczy Jak po miksie opio z mj i galka
Koszmarnie wyglądałem , jak ćpun

Biały jest spoko do pracy. Zniosło mi bol i zakwasy, nogi leciutkie .
Ciekawe jak długo będę cieszył się efektami.
Białego w życiu 10 gram zrobiłem , najwięcej zielonego. Już w kg mogę liczyć. Zen 4 kg pewnie
Czerwonego z 200 g
Yellow i Gold mi w ogóle nie podeszły.

Pozdro
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 5 / / 0
25 kwietnia 2025Saguaro99 pisze:
Jedyne co zauważyłem to tylko mózg dopraszał się z przyzwyczajenia o wieczorną porcje bo myślałem o tym jak fajnie bym się poczuł gdybym wypił, ale spokojnie dałem radę odpuścić. I tak już od wielu wielu miesięcy stosowania 3-6+ gramów dziennie tylko wieczorami nie odczułem negatywnych skutków. Jak na razie takie dawkowanie wydaję się być bezpieczne, żadnych wyskoków brania z rana czy przed godziną 16-17
Po kilku miesiacach KR moge powiedziec ze prawie zero negatywnych objawow na zejsciu jezeli (!!!) stosujesz TYLKO raz dziennie. Np rano 4 gr zeby sobie miec fajny dzionek, ale zero wieczorem. Po odstawieniu wtedy tylko ze dwa dni apati i zadnych fizycznych objawow. Raz dziennie i jest spoko.
  • 114 / 9 / 0
Jak to jest ze stosowaniem kratomu przy odstawianiu benzo? Obecnie biorę tylko 0,5mg klona i 5mg diazepamu czasami wspomagam się 20mg baclofenu. zdarza się zarzucić 1 mg xana ale to w wyjątkowo mocnym ataku nerwicy i na noc 10mg zolpidemu
Można próbować brać czerwony kratom w mniejszych dawkach jak zejde do dawki 0,5 klona (bez zolpi, diazepamu) baclo, alpry)?
  • 1389 / 505 / 0
Ja bym schodził po prostu rolkami o 5 mg i nie bawił się w inne rzeczy, bo to już naprawdę nie jest duża dawka i nie ma potrzeby się wspomagać, szczególnie całkiem inną grupą substancji. W każdym razie powód do zarzucenia zawsze się znajdzie, a kratom dużo wybacza i ciężej się w niego wjebać, także jakoś specjalnie nie powinien zaszkodzić.
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.