24 września 2024Kar0lin4 pisze: Kupiłam 2 paczki buprenorfiny, płatne pobraniem.
Dane są fałszywe ale telefon niestety mój... :(
Jakie są szanse, że przesyłka jest sprawdzana? Czy może utknęła gdzieś przez powodzie?
Czy warto dzwonić i pytać o przesyłkę?
Dodam jeszcze, że wysyłający urwał kontakt - czyżby zadzwonił i się ulotnił?
Specjalnie tną a później mówią że paczka była uszkodzona i chcieli sprawdzić jak bardzo i czy to co jest w środku chociaż nie mają prawa tak robić, nawet jeśli wiem , że nie mogą ale robią. I jakoś nikt nie siedzi także wiesz.
A to ,że urząd celny ,policja itp kontrolują losowe paczki to wiem od lat.
14 kwietnia 2025AnnaS pisze: Normalnie zaglądają, a weź spróbuj z nimi zawalczyć jak wiesz, że miałeś prochy czy nie to i tak mogą co chcą. Nie raz legalny sklep zgłaszał pocięte zniszczone paczki to odszkodowanie jest po miesiącu i to też od dzwona.
Specjalnie tną a później mówią że paczka była uszkodzona i chcieli sprawdzić jak bardzo i czy to co jest w środku chociaż nie mają prawa tak robić, nawet jeśli wiem , że nie mogą ale robią. I jakoś nikt nie siedzi także wiesz.
A to ,że urząd celny ,policja itp kontrolują losowe paczki to wiem od lat.
Jednakże gdyby człowiek nie miał nic na sumieniu to zawiadomienie z 267 lub 288 wraz ze złożeniem wniosku gdyż są to przestępstwa wnioskowe. Plus reklamacja cywilnoprawna na stopie z przewoźnikiem. Gdyby jednostkowy kurier musiał się tłumaczyć to by mu się odechciało... Ale oczywiście znając ustawowe znamiona przestępstwa możnaby jako świadek bez problemu wybrnąć z sytuacji. Tylko kto tu się na tym zna z kurierki. Skąd wiadomo jaka była zawartość przesyłki, może kurier coś podrzucił albo była tam wartościowszy przedmiot który zaginął. Wszystko jest kwestią interpretacji w danej sytuacji. Wtedy możnaby się już pokusić o 284 lub 278. Koniec tych wywodów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.