"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
kodeina najlepiej solo. Ewentualnie jakieś antyhistaminy.
Natomiast ktoś tu pisał, że wskazany jest mały posiłek na 2-3 godzinki przed, żeby nie brać zupełnie na pusty bebech. Niby tu piszą, że trzeba brać na czczo, ale w moim przypadku ja biorę na 1,5-3 h po jakimś posiłku jak żołądek jeszcze jest pełny i nigdy nie zauważyłem, żeby to jakoś osłabiło działanie.
Nie kruszę też tabletek, bo połykane w całości działają normalnie. Zawsze łączę syrop z tabletkami. Kilka rozkruszam w wodzie dla dywersyfikacji efektu, pewnie nic to nie zmienia, ale większość biorę w całości.
05 kwietnia 2025Carpin pisze: Czy bral ktos kodeine + propranolol? Czy mozna brac kodeine podczas kuracji propranololem?
600mg+240mg aktualna dawka
@DobryWujas dla mnie z tranem albo z oxy git, ale jeżeli chodzi ci o stłumienie kody, to tak
zawsze czuje się mocniej benzo albo trama, ale, to lubie jak np. koda podkręca trama luzuje fazę z niego albo przeplata się z oxy za to benzo biorę na koniec fazy bo wytłumia strasznie fazę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.