4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1877 / 417 / 4
Przecież tych porównań mefa do 3MMC ( i rodziny CMC ) jest od cholery wystarczy poczytać ten,
i nie tylko ten wątek. No dajcie spokój.

Zacznijmy od tego, że jednemu się podoba działanie mefedronu ( np mnie ) a drugiemu NIE!
Jeden woli chodzić na bombie ( jednej kreski ) 2 godziny, a inny woli mieć te bombę w w okolicy 20 min ...
stymulacja? dopamina? sero? wszystko w 4MMC vs 3MMC jest inne, ale ktoś stwierdzi że podobne, no bo kurła jest podobne, 3MMC działa na pewno zdecydowanie dłużej, peak jest inny bardziej dopaminowy itd itd...

W większości też to kwestie osobnicze, bo jak jeden z drugim leciał na chlorach miesiąc / rok czy kilka lat i nagle chce spróbować "króla" ketonów, no to się zdziwi ( zresztą @Stteetart wielokrotnie o tym pisał ) . To specyficzna używka, raczej spodoba się specyficznym ludziom.

Czy da się tym upierd$%^ć jak świnia , oczywiście...
Czy po tobie widać? oczywiście i nie koniecznie ... jednemu wypierdoli źrenice, drugi się nawet nie spoci bo ma tak wyjebaną tolerkę ... to jest taki czarodzien w świecie ketonów, ale wpierdolenie się w nałóg to już jest inna kwestia.

Jak np z 3CMC potrafiłem zrezygnować po 3 kresce, tak mefa ciągnąłem do końca wora - to były dobre czasy.
Które przynajmniej dla mnie się skończyły, szkoda zdrowia.

poczytajcie troszkę plisss. pozdrawiam.
DXM
  • 44 / 1 / 0
@DuchPL ja to nwm jak ktokolwiek może woleć chlory zamiast tej dzikiej euforii jaką daje mefedron

Jedyne co mnie w nim trochę irytuje to nadmiar tej miłości/empatii, a w teorii 3mmc miałoby mieć chyba tego mniej, no ale obecnie nikt w PL chyba tego nie produkuje :(
  • 3 / / 0
Ja wolę chyba jednak właśnie 3-CMC ze względu na to jak wywala mocno dopaminę i to jakie jest euforyczne. Przy mefedronie z początku jest sporo sero, za którym nie przepadam.
  • 44 / 1 / 0
Też nie jestem fanem sero, ale 3cmc daje mi może 30% tego eufo co 4mmc
  • 1 / / 0
Zgadzam się eufo przy 4mmc to czasami kosmos
  • 1343 / 219 / 0
A jak się ma eufo po 3 MMC do mefedronu? Wiem że niektórzy wolą 3 bo ta euforia jest podobno mniej nachalna.
  • 4939 / 837 / 0
A ja powiem ze euforia eufori nie rowna . Znacznie bardziej wole euforie po psychodelikach, gieblu czy opioidach.
Euforia mefedronowa ma wg mnie taki pusty charakter . Jest sztuczna
A to dlatego , ze jest to syntetyczny środek i nie bedzie mial podlotu do substancji takich jak te wystepujące naturalnie w naturze czy organicznych jak GBL
To zależy od czlowieka , ale da się wyczuc sztucznosc.
Raz na jakis czas ciagnie , ale to ma podwojne dno.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1343 / 219 / 0
Euforii po psychodelikach nigdy nie miałem chociaż na grzybach było dość blisko. giebla nie używałem jeszcze, opio zawsze waliłem przy stymulantach i było dobrze ale nie euforia. Za to mefedron mnie za pierwszym razem poskładał niesamowicie, euforia była porównywalna do ecstasy, siedzieliśmy z kumplem w knajpie i tylko śmialiśmy się do siebie i łapali za głowy nie wierząc że to aż takie dobre. Ani on ani ja się tego nie spodziewaliśmy po legalnym proszku ze sklepiku dla narkomanów.
  • 3113 / 861 / 5
Ciekawa sprawa, bo ja po MDMA, ketonach, fecie ani opio nigdy euforii nie uświadczyłem. Chodzi mi o stricte działanie narkotyku, a nie "łoooo ale fazucha zajebista, się naćpałem".

Na ketonach po prostu się fajnie czuję, jest mi dobrze, przyjemnie i w zależności od wariantu - pewien stan rozluźnienia. Mimo szczękościsku %-D
Po psychodelikach to euforia niesamowita, wielokrotnie krzyczałem jak jest zajebiście, do tego euforyczne tańce, seks i wszystko dookoła.
Dysocjanty też mogą zapewnić w moim przypadku euforisch ale to pierwsze trzy lub cztery dni ciągu.
Benzo działało" euforycznie jak miałem napady paniki i przestawałem czuć się jakbym umierał, jakbym się dusił itp itd. lorazepam ratował mi życie wtedy.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 5 / / 0
27 marca 2025DuchPL pisze:
Przecież tych porównań mefa do 3MMC ( i rodziny CMC ) jest od cholery wystarczy poczytać ten,
i nie tylko ten wątek. No dajcie spokój.

Zacznijmy od tego, że jednemu się podoba działanie mefedronu ( np mnie ) a drugiemu NIE!
Jeden woli chodzić na bombie ( jednej kreski ) 2 godziny, a inny woli mieć te bombę w w okolicy 20 min ...
stymulacja? dopamina? sero? wszystko w 4MMC vs 3MMC jest inne, ale ktoś stwierdzi że podobne, no bo kurła jest podobne, 3MMC działa na pewno zdecydowanie dłużej, peak jest inny bardziej dopaminowy itd itd...

W większości też to kwestie osobnicze, bo jak jeden z drugim leciał na chlorach miesiąc / rok czy kilka lat i nagle chce spróbować "króla" ketonów, no to się zdziwi ( zresztą @Stteetart wielokrotnie o tym pisał ) . To specyficzna używka, raczej spodoba się specyficznym ludziom.

Czy da się tym upierd$%^ć jak świnia , oczywiście...
Czy po tobie widać? oczywiście i nie koniecznie ... jednemu wypierdoli źrenice, drugi się nawet nie spoci bo ma tak wyjebaną tolerkę ... to jest taki czarodzien w świecie ketonów, ale wpierdolenie się w nałóg to już jest inna kwestia.

Jak np z 3CMC potrafiłem zrezygnować po 3 kresce, tak mefa ciągnąłem do końca wora - to były dobre czasy.
Które przynajmniej dla mnie się skończyły, szkoda zdrowia.

poczytajcie troszkę plisss. pozdrawiam.
Wszystko również zależy od działania Twojego organizmu. Gdy jesteś wypoczęty (nie po żadnym maratonie), wyspany mefedron potrafi działać nawet do dwóch godzin. Ja pamiętam swoje pierwsze razy z 3-4MMC Na BOMBIE potrafiłam być do 45 minut, po czym następywał spid chęć do robienia czegoś.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

"Przyjął narkotyki i wsiadł za kierownicę publicznego autobusu". Wiadomo, kiedy zapadnie wyrok

9 kwietnia w Sądzie Apelacyjnym w Warszawie ma zapaść wyrok w procesie odwoławczym Tomasza U., który kierując autobusem spowodował kilka lat temu wypadek na moście Grota-Roweckiego. Zginęła jedna pasażerka, ranne zostały 22 osoby, w tym trzy były w stanie ciężkim. Sprawca był pod wpływem amfetaminy

Alkohol w Sejmie to patologia, nad którą niektórzy z nas przeszli do porządku dziennego

Nasze oburzenie od lat wzbudza fakt przychodzenia posłów na salę sejmową pod wpływem alkoholu (a także innych środków odurzających). Tego typu ze wszech miar patologiczna sytuacja jest o tyle dziwna, że w oczywisty sposób koliduje nie tylko z ustawą o wychowaniu w trzeźwości, ale także z podstawowymi zasadami przyzwoitości, które jednak często nie dotyczą niektórych posłów, którzy lubią sobie zajrzeć do kieliszka podczas swojej pracy.