Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 898 / 263 / 2
@Olfak
jak to czego? przesyłka nie na słupa i na swój adres? wjazd UC, a w tym przypadku skoro "kilkadziesiąt", bo jak wytłumaczy, że brał kilkadziesiąt dla siebie samego? xD kończąc, w tym przypadku wjazd UC razem z krajową administracją skarbową. Nic już nie zrobi w tym temacie, jeszcze w dodatku jak poszedł osobiście i się dowiedział, to wiadomo, że nie może gadać, że nic nie wiedział o paczce i on tego nie zamawiał - tutaj się spalił. Daj znać co z tego będzie, ale tak jak piszę, sam podłożył sobie kłody pod nogi.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2 / / 0
Był w sortowni i tylko jakąś pani mu sprawdziła w systemie i tyle, raczej nikt nie notował jego obecności tam. Dodatkowo chata czysta transakcji nie udowadnią czy to coś da?
  • 898 / 263 / 2
@Olfak ta, wcale nie ma bomb (kamer) w takiej placówce, bądź przy. Mi tyrali całą chatę, piwnicę i samochód - zajęło im to 8h i nic nie znaleźli, a zamawiałem tylko 3g zioła z silkroad (ah to były czasy), oczywiście do niczego się nie przybiłem i o niczym nie wiedziałem, bo mimo iż byłem gówniarzem to dobrze wiedziałem, że nic na mnie nie będą mieć, szczególnie, że nie zamawiałem na swoje nazwisko, ani imię, bo nigdy te paczki poleconym nie leciały tylko zwykłym. W moim przypadku sprawa umorzona po dwóch tygodniach, bo co mieli zrobić? xD skoro zachowałem się jak należy, sam się nie spaliłem i anonimowość była zachowana w tamtych czasach tak, że służbą się to nawet nie śniło. A Twój kumpel sam się podpierdolił XD jedynie co mu pozostaje to nie utrudniać śledztwa i iść na ugodę + do wszystkiego się przyznać i kłamać jak ostatni debil, wybacz ale no tylko debil by jeszcze pobiegł do sortowni dowiedzieć się co z moją paczką z nielegalną zawartością w dodatku z ilością która od razu świadczy, że to na handel. Co do kłamania to niech zapierdala na odwyk i musi sam dosłownie uwierzyć w to, że jest tak kurewsko uzależniony, że żyć bez tego nie może, sądy patrzą dużo przychylniej na osoby uzależnione, w końcu jest to choroba. Also skoro było go stać na kilkadziesiąt sztuk, to na dobrego papugę również będzie go stać. Po za tym to nic nie zrobi i niech będzie świadomy konsekwencji spierdolenia tej całej historii w iście koncertowy sposób. życie.
  • 453 / 59 / 0
W Polsce istnieje pewien znakomity paragraf, mówiący że jeśli popełniamy przestępstwo związane z narkotykami i jesteśmy osobą uzależnioną, to sąd może umieścić osobę skazaną jeszcze przed wykonaniem kary pozbawienia wolności w ośrodku terapii uzależnień. Przy dobrym papugu można ugrać, że pobyt w placówce leczniczej zalicza się na poczet kary. Warunki? Okres pobytu w ośrodku nie może być dłuższy niż 2 lata, a najlepiej podjąć kroki w kierunku leczenia od razu po zatrzymaniu/przed postawieniem zarzutów u prokuratora. Dodam, że handel i udzielanie również może być wynikiem ciężkiego uzależnienia
  • 2 / / 0
Dobra, dziękuję za odpowiedź 🤝
  • 4930 / 837 / 0
Moze sie wyprzec ze nic nie zamawial .
Jesli hest tylko adres to glupi zart bo ma wrogow.
Jesli nie powiaza wplaty bo byla robiona anonimowo to moze to ugrac .
Bez sensu ze byl oto pytac .
Pytanie , czy beda sciagac monitoringi etc
Szczerze mowiac, policja ma wazniejsze sprawy na glowie
Chociaz to dosyc znaczna ilosc .
Ja bym szedl w zaparte i mowil ze ktos ,moze byla , wrog z pracy chce mu spieprzyc zycie
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2 / / 0
Cześć. Jest tu ktoś u kogo w badaniach do wojska wyszło THC w moczu? Może ktoś podpowiedzieć co można z tym fantem zrobić?
  • 222 / 32 / 1
@Wtopa123 Nic. Zażywanie =/= posiadanie.
Używanie narkotyków, a więc znajdowanie się pod ich wpływem, nie jest karalne (o ile oczywiście nie prowadzisz pod jego wpływem pojazdu mechanicznego). Żaden przepis prawa nie przewiduje za to sankcji.
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 1 / / 0
problem tego typu. vendor wysłał mi w gratisie 2 vape peny z THC (łącznie 4g THC), które nie odebrałem bo mi pierdolony mail nie wysłał powiadomienia. Paczka inpost poszła sobie spowrotem.mail był mój, numer na paczce vendora. Teraz, mogę mieć jakieś konsekwencje w związku z tą paczką i jeśli tak to kiedy. Każda rada mile widziana. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 marca 2025 przez sulfopochlaniator, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 898 / 263 / 2
@sulfopochlaniator dla bezpieczeństwa nie trzymaj żadnych substancji psychoaktywnych w domu, piwnicy, samochodzie itp itd. tak przez plus minus 2 msc, chociaż wątpię, że będą z tego problemy, w razie co to nic nie wiesz i naucz się aktorstwa w postaci >panie władzo ale ja nic o tym nie wiem, to nie moje, leć w narrację, że ktoś chce Ci narobić problemów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Areszt za ciasteczka z THC i znaczki z LSD

Kryminalni z gdańskiej komendy zatrzymali podczas kontroli 22-latka, który przewoził w samochodzie znaczną ilość różnych narkotyków. Wśród zabezpieczonych nielegalnych substancji znalazły się m.in. kokaina, ecstasy, piktogramy nasączone LSD, elektroniczne papierosy i ciasteczka z zawartością THC.

Dzielnicowa na wolnym przyłapała 12-latkę na gorącym uczynku. Dziewczynka kupiła amfetaminę

Dzięki interwencji dzielnicowej, która była na urlopie wypoczynkowym, zatrzymano 18-latkę, która dla korzyści majątkowej udzielała narkotyki nieletnim. W związku z tą sprawą policjanci przesłuchali trzech nieletnich w charakterze sprawców czynu karalnego oraz dwóch świadków. 18-latce grozi kara do 20 lat pozbawienia wolności, natomiast sprawą nieletnich zajmie się sąd rodzinny.

Kokaina w przedszkolu, dzieci w szpitalu. Sytuacja z Brazylii zdumiewa

Niecodzienna sytuacja w jednym z przedszkoli. Do placówki w Itamonte, na południowym wschodzie Brazylii trafiła kokaina. Dzieci pomyliły niebezpieczny narkotyk ze słodyczami. 20 z nich trafiło do szpitala.