ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
27 sierpnia 2024omertse pisze:
Niektórzy odradzają tripowanie na emce samemu, inni jak widać chociażby kilka postów wyżej we wpisie @GTB488 czy też z prywatnych rozmów z niektórymi że lubią brać ją samemu. Zastanawia mnie jak to faktycznie wygląda i kusi by spróbować w Settingu łóżko+muzyka+słuchawki. Jeśli faktycznie się zdecyduję to dam znać jakie są moje przemyślenia na ten temat jednak jaką dawkę warto byłoby na takiego tripa przyjąć?
Do tej pory moje doświadczenie z emką to raz jakieś 8h po kwasie i raz w rozszerzonym nexusie o MDA i ciutke mj. MDA też poza tym raz brałem, więc na dobrą sprawę 3 razy brałem empatogeny. Bardziej siedzę w psychodelikach, a to jako że lekko zahacza o te grupę to też zdarzyło się po to sięgnąć.

Jaką dawkę polecacie i jak oceniacie potencjał psychonautuczny emki?
Uwielbiam brać emkę samotnie i tak tez spędzać czas - nawet jesli jestem na jakimś fajnym koncercie trance/techno itd. To, co pisal ktoś wyżej - biorąc sam mogę skupić sie na wlasnych odczuciach bez konieczności gadania (a czasami paplania co ślina na język przyniesie) i sluchania różnych bzdur. W moim odczuciu jedzenie samemu zupelnie nie kojarzy mi się ze stratą materialu - raczej z wolnościa do robienia co chcę i kiedy chce. W zamknięciu mozesz sobie lezec otulony przyjacielskim i mięciutkim plaszczykiem ropzlywającej Ciebie emki sluchajac takiej muzyki, jaką chcesz sluchac - a nie jak to czasami w większym gronie "to jest chuj, teraz moja kolej, znam zajebistą nutę"xD. Analogicznie na zewnątrz, szczególnie nocą w letnie dni, lubie spacerować zemkowany i co jakis czas raczyc się smacznym jointem i rzadziej browarkiem. No i tak jakoś mam, że do wszystkich dragów (koko, emka, LSD, czy grzyby) uwielbiam palic w ciul trawy, co kiedy bawię sie w wiekszym gronie czasami spotyka się z mniej lub bardziej zwerbalizowaną dezaprobatą. Pomimo, że jestem typem sangwinika i ekstrawertyka, to narkotyki uwielbiam brać w samotności - taki trochę paradoks xD.
Podsumowując, uważam, iż nie powinno się oceniać zarzucania w pojedynkę przez pryzmat "straty materialu", raczej po fakcie ocenić, czy czas zostal fajnie spędzony, oraz czy faza, która byla pozwolila Tobie na fajne przezycia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Czy pacjenci używający medycznej marihuany mogą bezpiecznie prowadzić samochód? Wyniki zaskakują

Używanie marihuany do celów medycznych budzi kontrowersje, zwłaszcza w kontekście prowadzenia pojazdów. Obowiązujące w Polsce przepisy przewidują zerową tolerancję dla THC we krwi kierowcy, co oznacza, że pacjent leczony konopiami może stracić prawo jazdy, nawet jeśli nie jest pod wpływem. Badanie przeprowadzono w Queensland, w Australii – regionie, w którym obowiązują surowe przepisy dotyczące prowadzenia pojazdów pod wpływem THC.

Wsiadła do auta i bez słowa dała kierowcy woreczki z marihuaną. To był policjant

Policjanci dostali informację o 33-letniej mieszkance Rzeszowa, która miała handlować narkotykami. Gdy nieumundurowani funkcjonariusze podjechali nieoznakowanym samochodem przed jeden z bloków, by to sprawdzić, kobieta wyszła, wsiadła do ich auta i - bez żadnej rozmowy - wręczyła siedzącemu za kierownicą policjantowi dwa woreczki z marihuaną. Narkotyki znaleziono też w jej mieszkaniu.