Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1211 / 457 / 0
09 kwietnia 2020Vetulani44 pisze:
Odświeżę temat - do micro najlepsza jednak będzie klasyczna, b. dobrej jakości s-izomeryczna ketamina, czy któreś z RCków? Chodzi mi głównie o poprawę motywacji, efekt antydepresyjny.
DXM fajnie niby działa ale właściwie to wychodzi nawet drożej niż ketamina.
Efekt przeciwdepresyjny R-ketamina ma kilka razy mocniejszy od S. Esketamina to głównie psychodela i odklejka, a arketamina prawdopodobnie poprzez oddziaływanie na AMPA i sigma-1 wywołuje efekt przeciwdepresyjny. No i nie trzeba się przejmować bombą, bo to dość słabo klepie. Tylko trzeba uważać, bo dilerzy często nie wiedzą co sprzedają i kilkukrotnie chciałem kupić R, a dostawałem racemat albo S. No i w opinii wielu ludzi panuje mylne przekonanie, że to R jest mocniejsza pod kątem "fazy" i nie wiem skąd się to wzięło, ale to nieprawda. Dlatego @Vetulani44 nie słuchaj tych, co Ci mówią o esketaminie i śmiało zamów sobie R i ciesz się świetnym efektem przeciwdepresyjnym 💪

@blackgoku mylisz się, najprościej chyba będzie dwoma cytatami z Wikipedii, jak się komuś nie chce czytać publikacji:

Działanie pod kątem fazy:
Relative to esketamine, arketamine possesses 4 to 5 times lower affinity for the PCP site of the NMDA receptor.

Działanie przeciwdepresyjne:
Arketamine appears to be more effective as a rapid-acting antidepressant than esketamine in preclinical research.
[...]
Paradoxically, arketamine shows greater and longer-lasting rapid antidepressant effects in animal models of depression relative to esketamine.

Wiki: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arketamine

Już wcześniej innemu kompetentnemu to tłumaczyłem i widzę, że Ty również masz to mylne przekonanie, dlatego mam nadzieję teraz zmienisz zdanie i również będziesz walczyć z tym mitem xD pozdro
  • 2548 / 522 / 0
@TymekDymek To post z 2020 %-D
Na dzień dzisiejszy powiedziałbym, że najlepiej się sprawdza 2-fdck na początek, ale z racji na bardzo szybkie wymęczenie nosa potem lepiej przejść na dck, chyba że stosuje się inną drogę podania to można lecieć dłużej. DMXE jest za dobre na ciągi, plusz zanika i bardziej sprzyja demoniczno-anielskim wkrętom niż wcześniej wymienione. keta jest w tej kwestii najbezpieczniejsza.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1211 / 457 / 0
Ano to sorry, nie zwróciłem uwagi na datę. W każdym razie arketamina serio jest do takich rzeczy o niebo lepsza. Sam sprawdziłem z kilkoma osobami, z czego dwie miały depresję bardziej pod kątem doświadczeń/psychiki i bardziej terapia niż leki. Każdemu pomogło, choć na różny okres. I samopoczucie było lepsze samo z siebie i zarówno wzorce myślenia się poprawiły i bardziej pozytywnie się patrzyło na świat. Za to po S miałem zawsze krótszy efekt przeciwdepresyjny, może góra 3-4 dni, no i to było bardziej chemiczne, niż zmieniające schematy myślenia i reakcji. Dlatego IMO warto edukować odnośnie R i S.

Jeśli serio chodzi o sam efekt aktywizacji i przeciwdepresyjny to szczególnie dlatego R jest najlepsza, bo po prostu słabo klepie. Większość fazy w przypadku racematu daje właśnie S, stąd arketamina nie powoduje aż takiej dysocjacji, zaburzeń myślenia, wkręt, wpadania w dziurę itd. Substancje, które wymieniłeś są typowo rekreacyjne, a arketamina właśnie taka nie jest i dlatego to drugi powód, aby ją wybrać. Działając na AMPA zmienia przede wszystkim automatyczne reakcje na bodźce i usprawnia system glutaminergiczny lepiej od substancji, które działają głównie na NMDA. Polecam każdemu zapoznać się bliżej z tematem, bo sam jak miałem dostęp do R to odczuwałem niesamowite działanie przeciwdepresyjne i gdyby nie to, że psułem go potem innymi dragami, to by pewnie jeszcze długo trwał.
  • 3089 / 855 / 5
Tego nie wiesz. Nawet przy terapii ketaminowej jednym pomaga na długo, innym nie.
keta jest spoko ale w moim przypadku lepiej sprawdzają się długo działający agoniści sigma 1.
Zwłaszcza że mogę rano przed pracą zapić kawą kilka mg DCK i jest zajebiście.
Z drugiej strony jak potrzebuję się trochę "schamić" to jakiś zmniejszy dysocjant typu 3-Me-PCP się lepiej sprawdza. Po tym miałem ostatnio 3 tygodnie jak z bajki, chociaż jadłem chyba po 20 czy 30mg dziennie przez tydzień.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemyt narkotyków z Peru: 3,5 kg kokainy zabezpieczone przez służby w Warszawie

Funkcjonariusze Zarządu w Kielcach CBŚP wspólnie z funkcjonariuszami z Placówki Straży Granicznej Warszawa — Okęcie przechwycili na warszawskim lotnisku Okęcie ponad 3,5 kilograma kokainy. Śledztwo nadzoruje Prokuratura Rejonowa Warszawa Ochota w Warszawie.

Fentanyl bez wyrzutów sumienia. Cła nie pomagają, a powód jest prosty

W USA narkotyki można dostać niemal na każdym kroku. Donald Trump wypowiedział wojnę pladze fentanylu zalewającej kraj. Jednak w tym przypadku to nie podaż, a popyt w samych Stanach Zjednoczonych jest problemem. Osób, które straciły życie z przedawkowania, jest coraz więcej. – My też mamy rodzinę; oczywiście czujemy się winni. Ale to nie mój problem – mówi BBC jeden z członków kartelu rozprowadzającego fentanyl.

Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.